Do WEC vstupuje nový tým - TDS Racing

iM1, 30. listopadu 2016, 13:45 Google+

Také v roce 2017 bude v kategorii LMP2 poměrně těsno. Startovní pole sice po letošní sezóně mírně prořídlo, ale na scénu přichází nové týmy. Z ELMS přestupuje francouzský TDS Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
TDS Racing

TDS Racing | foto: TDS Racing

Sdílejte článek

Tato francouzská stáj strávila posledních šest sezón ve vytrvalostním šampionátu European Le Mans Series, kde je známa pod jménem Thiriet by TDS Racing a jejich červenožlutý prototyp jsme mohli vidět mimo jiné i v závodě 24 hodin Le Mans. Pro sezónu 2017, samozřejmě po příslušném schválení výběrovou komisí, se tým, který vede duo Xavier Combet a Jacques Morello, přesune o úroveň výš do World Endurance Championship.

Tým bude v šampionátu WEC 2017 nasazovat jeden vůz Oreca 07, ve kterém se budou za volantem střídat ostřílení vytrvalostní borci a aktuální mistři světa (LMGTE Am) Francoise Perrodo a Emmanuel Collard, ke kterým se přidá Matthieu Vaxiviére. Tento 21 letý mladík strávil poslední tři sezóny ve Formuli V8 3,5, ale i on má s vytrvalostními závody své zkušenosti.  Všichni tři jmenovaní jezdci se už velmi dobře znají ze sezóny 2014, kdy spolu ve WEC sdíleli vůz Porsche v kategorii LMGTE Am.

Zůstáváme věrni značce Oreca a s jejich novým speciálem 07 se chystáme zamíchat karty ve World Endurance Championship 2017 v kategorii LMP2,“ uvedl Xavier Combet. „Kromě toho s potěšením představujeme nové tváře, kterými jsou Francois Perrodo, Emmanuel Colalrd a Matthieu Vaxiviére, které tímto vítáme v rodině TDS. Přesouváme se na vyšší úroveň s odhodláním odvádět dobrou práci v kategorii, která slibuje pro novou sezónu velkou konkurenceschopnost.

Vytisknout

Diskuze: Do WEC vstupuje nový tým - TDS Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Zástupci BR Engineering a Dallara podepisují dohodu o spolupráci

Nový prototyp LMP1! Na jeho přípravě se dohodly BR Engineeing a Dallara

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud