Bahrajn: Porsche chce přivézt z pouště i druhý titul

iM1, 15. listopadu 2016, 14:30 Google+

Porsche přijelo do Bahrajnu s odhodláním obhájit i jezdecký titul. Vítězové letošního závodu v Le Mans si přiváží na své pronásledovatele náskok 17 bodů. V sobotu v podvečer budeme vědět, zda se to posádce Porsche #2 podařilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Porsche 919 Hybrid posádky Neel Jani, Romain Dumas, Marc Lieb (v popředí)

Porsche 919 Hybrid posádky Neel Jani, Romain Dumas, Marc Lieb (v popředí) | foto: Porsche

Sdílejte článek

Kupecké počty jsou jasné - pokud Toyota #6 vyhraje kvalifikaci a zvítězí i v závodě, stačí posádce Marc Lieb, Neel Jani, Romain Dumas (Porsche #2) k zisku titulu dojet na 5. místě.  Základním kamenem k tomuto úspěchu je čistá bezchybná jízda.

Pro posádku sesterského vozu Porsche #1 bude mít závod v Bahrajnu také velmi zvláštní příchuť, protože tímto závodem se uzavře bohatá a úspěšná aktivní závodní kariéra Marka Webbera. Tento sympatický Australan se určitě nebude chtít loučit nějakým „nedůstojným“ výsledkem, takže nás v tomto ohledu jistě čeká ze strany obou posádek Porsche zajímavý závod.

Fritz Enzinger, víceprezident Porsche pro program LMP1: „Získali jsme šest z osmi závodů a k tomu jsme předčasně obhájili konstruktérský titul, což je fantastický výkon. Jsem na náš tým nesmírně hrdý, všichni odevzdali maximum a podařilo se.  Ve finále ale budeme ještě muset přiložit ruku k dílu, abychom získali i jezdeckou korunu. Nebude to jednoduché, ale je to vzrušující výzva. Jen doufám, že to nebudou podobné nervy, jako vloni. Tento závod bude posledním pro Marka (Webbera) a také pro našeho velice respektovaného konkurenta Audi Sport Team Joest, ale teď na to nechci myslet, musíme se v prvé řadě soustředit na závod.

Andreas Seidl, týmový šéf: „Samotný okruh v Bahrajnu našim vozům moc nevyhovuje a navíc jsou zde obecně vyšší teploty. To jsou aspekty, které na rozdíl od Šanghaje, kde jsme dominovali, hrají proti nám. O to důležitější je vlastní příprava a snaha celého týmu o dokonalou přípravu a výkon na trati. Musíme se zaměřit na spolehlivost, rychlé a bezchybné zastávky a správná strategická rozhodnutí. Samozřejmě bychom v tomto posledním závodě chtěli uspět a získat i jezdecký titul. Budeme bojovat do posledního kola, abychom tento úkol splnili.

Timo Bernhard (Porsche 919 Hybrid #1): „Poslední závod sezóny a zároveň poslední závod pro mého spolujezdce Marka Webbera, to bude velice emotivní víkend. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom se rozloučili tím nejlepším výsledkem. Samozřejmě bychom rádi zakončili sezónu dalším vítězstvím. Letos to pro nás vůbec nebylo jednoduché, ale vyplatilo se, že jsme stále měli motivaci a dívali se kupředu. Vysoké teploty a písek dělají z Bahrajnu těžký závod, takže nesmíme nic zanedbat.

Brendon Hartley (Porsche 919 Hybrid #1): „Na jednu stranu se na Bahrajn těším, ale na druhou je to velmi smutné, protože je to poslední Markův závod. Náš sesterský vůz bojuje o jezdecký titul, takže uděláme vše pro to, abychom jim pomohli a zároveň zajistili Markovi důstojné ukončení jeho bohaté aktivní kariéry.

Mark Webber (Porsche 919 Hybrid #1): „Bahrajn pro mne samozřejmě nebude normální závod. Bude tam hodně emocí při vědomí, že je to moje poslední jízda. Bude to velké a já se na to těším. Mnoho mých kamarádů a známých z celého světa, zejména z Austrálie a Evropy bude sledovat mou poslední jízdu. Samozřejmě bych se rád rozloučil vítězstvím, ale bez ohledu na konečný výsledek si myslím, že to bude velice příjemné ukončení mé velmi dlouhé kariéry, na kterou jsem samozřejmě velice hrdý. Mnohokrát jsem přemýšlel o tom, jaké to bude, až jednou naposledy sundám helmu a kuklu a z uší vyndám sluchátka. Bude to hodně zvláštní, ale jednou to přijít musí a já se těším na nové výzvy.

Romain Dumas (Porsche 919 Hybrid #2): „Závod v Bahrajnu bude podobně zvláštní, jako Le Mans, protože je toho tolik v sázce. Musíme být soustředění na sto procent a nemůžeme si dovolit žádnou chybu. Musíme získat mistrovský titul.

Neel Jani (Porsche 919 Hybrid #2): „Konec sezóny je vždy zvláštní a letos obzvlášť. Zisk šampionátu je pro nás vším. Máme dobrou výchozí pozici. Na začátku posledního závodu v Šanghaji jsme měli dobrou rychlost, byli jsme na správné cestě k zisku titulu, ale potom se nám to pokazilo. Podařilo se nám analyzovat příčinu a známe důvod našeho nezdaru. To je pro nás před finále velice pozitivní. Po obhajobě titulu konstruktérů by bylo skvělé získat i jezdeckou trofej.

Marc Lieb (Porsche 919 Hybrid #2): „Finále, ve kterém se bude rozhodovat o zisku titulu je pro každého extrémně vzrušující a já se na to moc těším. K zisku trofeje nám stačí dojet pátí. Zatím máme spolehlivé auto a doufáme, že to tak zůstane i zde. Ve finále chceme dokázat, že umíme dosáhnout na lepší výsledky, než jaké jsme získali v posledních závodech.

Vytisknout

Diskuze: Bahrajn: Porsche chce přivézt z pouště i druhý titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Toyota TS050 Hybrid #6 (K. Kobayashi, S. Sarrazin, M. Conway) má poslední šanci na zisk letošního titulu

Bahrajn: Toyota je připravena na finálovou bitvu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud