První ryze čínský tým přijíždí na scénu

iM1, 29. října 2016, 19:00 Google+

Čínský tým BAXI DC Racing vstoupil do seriálu WEC letos v dubnu prvním závodem v Silverstone. 6. listopadu si tento nový tým odbude svou domácí premiéru na závodní dráze v Šanghaji.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alpine A460 týmu Baxi DC Racing s posádkou David Cheng, Ho-Pin Tung, Paul Loup Chatin

Alpine A460 týmu Baxi DC Racing s posádkou David Cheng, Ho-Pin Tung, Paul Loup Chatin | foto: Baxi DC Racing

Sdílejte článek

Spolumajitelem týmu BAXI DC Racing je David Cheng, který ve svých 27 letech je mimo jiné trojnásobný vítěz asijské Le Mans Series (2x v kat. LMP2 a 1x v kat. LMP3). Cheng je sice na zdejším okruhu jako doma, ale poprvé se v Shanghaji představí se svým vlastním týmem, který založil s další čínskou, tentokrát filmovou hvězdou, Jackie Chanem. David Cheng se domácím fanouškům předvede za volantem modrého vozu Alpine A460 #35, ve kterém se bude střídat se svým dlouholetým spolujezdcem Ho-Pin Tungem a francouzským pilotem Paulem Loup Chatinem.

Hodně se na to těším - závod v Shanghaji je pro nás hned po Le Mans největší událost," řekl David Cheng. „Tento projekt je pro nás velmi zvláštní, jako jeden z prvních čínských týmů jsme vstoupili do světového motorsportu a přišli jsme sem z asijské Le Mans Series. Před čtyřmi lety jsem se poprvé spojil s Ho-Pinem a od té doby jsme dospěli až do stádia založení vlastního týmu, se kterým nyní přijíždíme sem do Šanghaje. To je neuvěřitelné.

Ho-Pin Tung se narodil v Holandsku a závodní zkušenosti sbíral v jednomístných sériích, kde se propracoval až do seriálu GP2. Jako jeden z průkopníků čínského formulového motorsportu získal závodní licenci a jako vůbec první Číňan se účastnil doplňkových závodů seriálu Formule 1 a sbíral zkušenosti i v IndyCar a Formuli E.

Bude to velká událost, náš první domácí závod v naší první sezóně ve WEC,“ řekl Ho-Pin Tung. „Bude to hodně vzrušující závod nejen pro náš tým, ale i pro fanoušky. Nesmíme zapomínat, že pro Čínu je motorsport relativně neznámá, poměrně nová záležitost. Počet diváků neustále narůstá a motorsport se stále více rozvíjí. Zdejší fanoušci se v oblasti motorsportu i velmi dobře orientují a mají v tomto směru i poměrně solidní znalosti a přehled, což je až neuvěřitelné. Při různých příležitostech s nimi mluvím a jsem velmi překvapený, že mnohdy znají takové detaily, o kterých já toho ani moc nevím.

Oba čínští závodníci pevně věří, že budou inspirací a vzorem pro čínský závodnický potěr. Rádi by v nadcházejícím závodě na domácí půdě dosáhli na lepší, než šesté místo z Mexika, což byl pro ně doposud nejlepší výsledek v jejich první sezóně WEC.

Samozřejmě jsme v Číně začali se závoděním o něco dříve, než ostatní, ale zdejší společnost se rozvíjí ohromným tempem a vidíme, že se zde objevilo mnoho nových adeptů motorsportu,“ říká Cheng. „Všude kolem je nyní spousta nových čínských závodníků a to je opravdu velmi potěšující. Založili jsme tento čínský tým a chceme podporovat rozvoj motorsportu v Číně. To je jeden z našich cílů.

Rostoucí popularita asijské Le Mans Series a mnoho nových čínských týmů dokládá, že se v Číně motorsport rychle rozvíjí, takže doufám, že naše účast ve WEC a náš závod zde na domácí půdě bude fungovat jako katalyzátor pro další rozvoj motorsportu v Číně,“ doplnil Ho-Pin Tung.

Vytisknout

Diskuze: První ryze čínský tým přijíždí na scénu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Audi-BMW-Mercedes

Potvrzeno: V DTM v roce 2017 uvidíme jen 18 aut

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud