World Endurance Championship (WEC) živě na Eurosportu

iM1, 22. října 2016, 21:15 Google+

Všem fanouškům vytrvalostního mistrovství světa přinášíme dobrou zprávu. V následujících 4 letech bude Eurosport přinášet přímé přenosy nejenom z Le Mans, ale i ze všech zbývajících 8 podniků šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Eurosport přinese v letech 2017 - 2020 poprvé přímé přenosy ze všech závodů WEC

Eurosport přinese v letech 2017 - 2020 poprvé přímé přenosy ze všech závodů WEC | foto: Eurosport

Sdílejte článek

Sportovní TV kanál Eurosport se dohodl se společností Infront Sports & Media, která v mediální oblasti zastupuje promotéra WEC - společnost Automobile Club de l´Ouest (ACO) na dlouhodobé spolupráci v oblasti distribuce přímého přenosu z jednotlivých závodů WEC. Tato spolupráce je dohodnuta pro období následujících 4 let. Počínaje rokem 2017 budou přímé přenosy k dispozici nejen na TV kanále Eurosport, ale současně i na digitální platformě Eurosport Player, která kromě klasického přenosu nabídne i různé další volby, například obrazy z kamer ve vozidlech, záběry z boxů jednotlivých týmů apod.

Peter Hutton, generální ředitel TV Eurosport, tuto událost okomentoval takto: „Fanoušci motorsportu jsou velmi zaujatí sledováním závodů, je to divácká skupina, která v průběhu přenosů zůstává u obrazovek po celý vysílací čas. Jsme velice rádi, že kromě již klasického přenosu z Le Mans můžeme rozšířit svou nabídku i o přenosy z ostatních vytrvalostních závodů. Těší nás, že v následujících 4 letech jim můžeme poskytnout bližší pohledy na tuto unikátní světovou vytrvalostní sérii.

Pierre Fillon, předseda Automobile Club de l´Ouest, se vyjádřil: „Jsme velmi rádi, že jsme s Eurosportem prodloužili spolupráci ohledně přenosu ze závodu v Le Mans o další 4 roky. Velice nás těší i rozšíření této spolupráce na všechny ostatní závody World Endurance Championship. Partnerům našeho seriálu jsme slíbili rozšíření mediální podpory a tento svůj slib tímto aktem plníme. Tato naše nová dohoda dokazuje naše odhodlání rozšířit vysílání přenosů nejen z našeho největšího závodu 24 H Le Mans, ale i ze všech ostatních závodů a nabídnout tak větší možnosti sledovat náš šampionát divákům v Evropě a Asijsko-pacifické oblasti.

Gérard Neveu, generální ředitel FIA-WEC, jej doplnil: „Oznámení o prodloužení a zároveň rozšíření přenosů z World Endurance Championship je skvělá zpráva pro všechny motoristické fanoušky a speciálně pro ty, kteří sledují vytrvalostní závody. TV vysílání není omezeno hranicemi jednotlivých států a díky tomu umožní sledovat dění na dráze a prožívat vzrušení ze závodů WEC diváků po celém světě. Umožní nám to také oslovit miliony nových lidí a ukázat jim atraktivitu našich závodů a věřím, že tím získáme i mnoho nových fanoušků vytrvalostních závodů.

Vytisknout

Diskuze: World Endurance Championship (WEC) živě na Eurosportu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vítězný vůz Toyota #6 a vítěz závodu 6 Hours of Fuji Kamui Kobayashi

Fuji: Toyota vítězí s nejtěsnějším rozdílem v historii WEC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud