Trio jezdců Maserati si zvyká na Floridu

ar1, 17. března 2005, 04:09 Google+

Italské trio jezdců týmu Maserati Corse bude letos soupeřit s těmi nejlepšími z kategorie GT1, kterými jsou Brabham, Fellows, O´Connell, Gavin či Beretta.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bertolini/Babini/de Simone

Bertolini/Babini/de Simone | foto: ALMS

Sdílejte článek

Italové věří, že mohou mezi těmito jmény velmi dobře uspět. Andrea Bertolini, Fabio Babini a Fabrizio De Simone má každý z nich již dobré zkušenosti ze závodů seriálu FIA GT v Evropě. Navíc, De Simone si vyzkoušel loni Petit Le Mans a Mazda Raceway v Laguna Seca a Babini závodil v Sebringu před 3 roky ale s vozem Porsche 911 GT3 RS.

“Sebring je docela dost odlišná trať od těch, co známe v Evropě“, říká De Simone. “Rozdíly jsou hlavně v nerovnostech a rychlých zatáčkách, obzvlášť zatáčka č. 1 a č. 17. Také je zde zcela jiný asfalt na trati, … to jsou hlavní rozdíly.

Posádka vozu č. 35 skončila během středečního ranního tréninku celkově na 19. pozici a ve své třídě GT1 na 9. pozici. Odpoledne se zlepšili, když celkově skočili o 3 příčky dopředu na 16. pozici a ve třídě GT1 jim musela stačit 8. pozice s časem 2:00,381, což činí průměrnou rychlost 110,649 mph.

“Testovali jsme od pondělí do teď“, komentuje De Simone. “Stále pracujeme na nastavení našeho vozu pro trať. Dělali jsme vše, co jsme mohli.

Tým bude mít ještě před samotnou kvalifikací jeden trénink ve čtvrtek ráno.

“Aston Martin je velmi rychlý a také Corvetty,“ říká Bertolini. “Věřím však v závod, protože naše auto je pro závod dost stabilní. Nyní se auto nechová klidně, protože máme málo času na trénink.“

Foto: ALMS
Vytisknout

Diskuze: Trio jezdců Maserati si zvyká na Floridu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

IMSA přijala protest od Aston Martin Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud