Nechybí expilot F1, kolik německých jezdců se na Nürburgringu představí?

iM1, 19. července 2016, 00:57 Google+

V nadcházejícím závodě na Nürburgringu se představí celkem 9 jezdců, pro které to bude domácí závod. Z tohoto počtu působí 5 německých pilotů v kategorii LMP1, po 1 jezdci bude Německo zastoupeno v kategoriích LMP2 a LMGTE Pro a zbylí 2 závodníci pojedou společně v kategorii LMGTE Am.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tým G-DRIVE Racing nasadil v závodě 24 h Le Mans prototyp Oreca 05 Nissan ve tříde LMP2 s posádkou Rast / Rusinov / Stevens

Tým G-DRIVE Racing nasadil v závodě 24 h Le Mans prototyp Oreca 05 Nissan ve tříde LMP2 s posádkou Rast / Rusinov / Stevens | foto: G-DRIVE Racing

Sdílejte článek

Loňské prvenství ze zdejšího premiérového závodu 6 Hours of Nürburgring bude obhajovat Timo Bernhard za volantem vozu Porsche 919 Hybrid. Timo Bernhard je zdejším vytrvalostním rekordmanem, v minulosti zde 5x zvítězil v závodě 24h Nurburgring. Díky těmto zkušenostem zná Bernhard zdejší okruh asi nejlépe ze všech jezdců.

Dalším Němcem ve startovním poli bude Bernhardův týmový kolega Marc Lieb, který vede průběžnou klasifikaci letošního mistrovství WEC.

Ve voze Audi  R18 Hybrid se v letošním závodě představí André Lotterer. Ten se bude muset vypořádat s absencí svého zraněného kolegy B. Tréluyera a bude se ve voze střídat pouze se Švýcarem Marcem Fässlerem

Bývalý jezdec F1 Nick Heidfeld usedne za volant vozu R-One AER v týmu Rebellion Rancing a v týmu ByKolles Racing se představí Pierre Kaffer. Pro něho je závod na zdejší trati domácím v tom pravém slova smyslu, protože Pierre Kaffer je zdejším rodákem.

Dalším Němcem ve startovním poli je René Rast, rezervní jezdec týmu Audi. Ten si udržuje svou jezdeckou kondici v týmu G-Drive Racing, kde usedá do vozu Oreca 05 kategorie LMP2.

V kategorii LMGTE Pro bude německé barvy hájit Stefan Mücke za volantem vozu Ford GT.

Ve voze Porsche 919RSR týmu KCMG se v kategorii LMGTE Am budou za volantem střídat Christian Ried a Wolf Henzler.

Vytisknout

Diskuze: Nechybí expilot F1, kolik německých jezdců se na Nürburgringu představí?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jamie Green si připisuje letošní první vítězství

Zandvoort: V neděli vítězí systémem start-cíl Green, Mercedes zažil hodně…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud