Noc šampionů ve znamení obleků a kravat

Daniel Šupa, 21. listopadu 2004, 23:11 Google+

Závodní kombinézy s oblečení s logy sponzorů byly pro slavnostní ceremoniál odloženy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lehto - Atherton - Werner

Lehto - Atherton - Werner | foto: ALMS/Rick Dole

Sdílejte článek

Piloti, manažeři, vlastníci týmů i osobnosti seriálu ALMS, všichni se sešli při slavnostním ukončení sezony 2004 v Laguna Seca v oblecích a večerních šatech.

Za prvenství v hodnocení jezdců získali ceny Lehto s Wernerem (LMP1), Ian James (LMP2), Fellows s O'Connellem (GTS) a Bernhard (GT). V hodnocení týmů pak Dave Maraj (ADT Champion - LMP1), John Macaluso (Miracle Motorsports - LMP2), Gary Pratt (Corvette Racing - GTS) a Alex Job (Alex Job Racing - GT).

Corvette Racing byl vůbec úspěšným týmem. Fellows s O'Connellem získali druhý titul v řadě, Fellows dokonce třetí. Chevrolet pak čtvrtý titul po sobě a Dough Fehan, šéf programu Corvette u GM, obdržel jednu ze dvou cen, kterou udělovala veřejnost. Fehan získal prestižní Cenu fanoušků. Ron Fellows se u mikrofonu objevil dvakrát, vyhrál totiž ještě druhou cenu fanoušků - Nejoblíbenější jezdec.

Michelin získal cenu za celkový triumf ve třídě LMP1 a GTS i GT. Vítěze třídy LMP2 obouvalo italské Pirelli. Audi si připsalo díky R8 další, již pátý titul a Porsche taktéž pátý triumf ve třídě GT. V GTS zvítězil Chevrolet z koncernu General Motors a Lola ve třídě LMP2.

Ian James byl vyhlášen nejlepším debutantem seriálu sezony 2004 a rozdávaly se ještě prémie za Pole position. Obdrželi je James Weaver (LMP1), Clint Field (LMP2), Romain Dumas (GT) a Oliver Beretta s Olivierem Gavinem (GTS).


Foto: ALMS / Rick Dole

Vytisknout

Diskuze: Noc šampionů ve znamení obleků a kravat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Harmonogram závodního víkendu je na světě - anotační foto

Harmonogram závodního víkendu je na světě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud