Enge obhajuje vítězství v Le Mans

ar1, 8. června 2004, 22:25 Google+

Tomáš Enge bude v letošním 72. ročníku legendárního závodu 24 hodin Le Mans obhajovat s týmem Prodrive Ferrari prvenství ve třídě GTS, za volantem se bude střídat s Peterem Koxem a Alainem Menu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Prodrive do závodu nasadí dva vozy Ferrari 550 Maranello sponzorované společností Care Racing. Tým ví, že jeho vozy jsou rychlé a spolehlivé, ale je si vědom toho, že konkurence bude letos výrazně těžší, hlavně ze strany továrního týmu Corvette. Pro Prodrive to bude první závod od závěru loňské série American Le Mans, ale v průběhu této doby dále pracoval na vývoji vozu a absolvoval několik testů.

Enge usedne do vozu se startovním číslem 66 a jeho partnery budou Kox a Menu. Oba dobře zná, Kox byl loni u Prodrive jeho stálým parťákem a společně s Jamie Daviesem vyhráli v Le Mans třídu GTS. Menu byl pro změnu členem předloňské posádky v Le Mans a loni jel s Engem a Koxem závod Petit Le Mans v Atlantě. Do druhého vozu budou usedat Rickard Rydell, Darren Turner a mistr světa v rallye Colin McRae.

Tomáš Enge: „Na Le Mans se hodně těším, protože není pochyb o tom, že to je jedna z největších událostí motoristického sportu. Máme skvělý vůz a skvělý tým, jsme si jisti, že budeme bojovat o vítězství ve třídě. Pro obhajobu vítězství uděláme maximum, ale konkurence bude letos silnější, zvláště Corvette dosáhly velkého zlepšení. Očekávám velmi těsný boj. Závod je v prvé řadě o týmové práci – jezdci, mechanici, vůz, vše musí být perfektní. Lidé říkají, že obhajoba je obtížnější než první vítězství, ale jsem přesvědčený, že jsme dostatečně silní, abychom to dokázali. Le Mans miluji, je to fantastický okruh a fanoušci kolem tratě vždy vytvoří úžasnou a jedinečnou atmosféru. Osobně bych rád obhájil trofej pro nejrychlejšího jezdce kvalifikace ve třídách GTS/GT. Bylo by fantastické, kdybych ji získal potřetí v řadě. Nicméně nejdůležitější je samotný závod!“

Goerge Howard-Chappell, šéf týmu: „Stejně jako loni věřím, že máme dobrý komplet, který se skládá z vítězstvími ověřeného vozu, silného motoru, skvělých pneumatik a vyrovnaných a spolehlivých jezdců. Je ale třeba dodat, že víme, kolik práce udělali od minulého roku naši soupeři. V dubnovém testu jsme se nesnažili o nejlepší čas na jediné kolo, takže jsme velmi zvědavý, jaké výsledky přinese kvalifikace i závod. Tým je připraven na velkou bitvu a doufám, že uvidíme jeden z těch soubojů, ke kterým loni docházelo v některých závodech ALMS.“

BPA sport marketing, a.s.
www.tomas-enge.cz
Vytisknout

Diskuze: Enge obhajuje vítězství v Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

BCN také přemýšlí o Formuli 1 - anotační foto

BCN také přemýšlí o Formuli 1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud