Přes problémy další cenné body

Daniel Šupa, 6. května 2004, 20:23 Google+

18. místo absolutně, 5. místo ve skupině a 4 body, to je skóre, se kterým se vrátil brněnský tým Vonka Racing z francouzského Magny-Cours.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Konopka/Vonka

Konopka/Vonka | foto: Vonka Racing

Sdílejte článek

Potvrdilo se naše očekávání. Celkem jednoduše jsme prošli administrativní a technickou přejímkou a docela v pohodě jsme se kvalifikovali i do závodu. Ten byl tentokrát velice zajímavý a hlavně pro náš tým napínavý. Jan Vonka závod rozjížděl a již v 15. kole absolvoval v poměrně velké rychlosti jízdu terénem, aby zabránil kolizi s velkým GT autem, které nezvládlo pasáž dvou zatáček a nekontrolovatelně mířilo na naše Porsche přímo z boku.

Po padesáti minutách jízdy se Jan náhle objevil v boxu se zlomeným pravým ramenem zadní nápravy, pravděpodobně právě důsledkem jízdy mimo trať. Mauro Casadei, druhý jezdec týmu, si už myslel, že si nezajezdí. Ale to nezná zlaté české ručičky našich mechaniků! Po čtrnácti minutách bylo vše opraveno a Porsche se vrátilo na trať. Výměna jezdce v polovině závodu proběhla bez potíží a tak se dostal k volantu i Mauro.

Už už jsme se radovali z krásného umístění, když se najednou, 5 minut před koncem závodu, objevil v boxové uličce i on, stěžujíc si na levé přední kolo. Tomu ale nic nebylo, a tak jsme ho vyhnali zpět na trať. Načež za chvilku nám zahlásil jasný problém s kolem pravým zadním. Do konce závodu zbývaly 2 kola, a tak jsme Maura donutili k pomalému dokroužení do cíle po naprosto prázdné a potrhané pneumatice. Ale dojel. A to bylo nejdůležitější.

Atmosféra byla opravdu báječná. A hlavně…. 4 body jsou 4 body… :-)


Tisková zpráva stáje Vonka Racing
Foto: Vonka Racing

Vytisknout

Diskuze: Přes problémy další cenné body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carpentier, Patrick

Carpentier nejrychlejší na ovále v Milwaukee

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud