Mladíci s Corvette se opět radují

iM2, 7. listopadu 2011, 21:00 Google+

SAN LUIS, ZÁVOD; Jezdci Exim Bank Corvette, Yelmer Buurman a Francesco Pastorelli, dokázali i v hlavním závodu podat fantastický výkon a svoji pouť v Jižní Americe zakončili ceněným doublem. Tento výsledek je o to cennější, že to byla jejich premiéra s tímto vozem v MS GT1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Mladíci ujeli na startu kolizi, která se udála za nimi, a dokázali zvítězit s náskokem 4s. Někteří potenciální rivalové ale dostali penalizace. „Tým pomohl neskutečně jak mě, tak i Francescovi, v učení se s vozem. Tento šampionátu opravdu miluji, ale momentálně bych se chtěl spíše zaměřit na závody monopostů. Nic proti, ale zde mohu jezdit, i když budu starší, ale monoposty jsou buď teď a nebo nikdy,“ řekl debutant Buurman.

Hexis vstupoval do víkendu s tím, že se pokusí získat titul mistrů mezi týmy. Clivio Piccione a Stef Dusseldorp pro francouzský tým třetí místo, před nimi bylo DKR Lamborghini s číslem 47, a kolegové Andrea Piccini a Christian Hohenadel dovezli druhý Hexis DBR9 na místě pátém.

Hned na startu jsme viděli zajímavý moment, když se Enrique Bernoldi se Sumo Power Nissanem dostal do sevření dvou vozů, těmi byly zprava JRM Nissan s Lucasem Luhrem za volantem a zleva All-Inkl Lamborghini s číslem 37 posádky Dominik Schwager a Nicky Pastorelli.

Luhr byl předkem vozu Bernoldiho roztočen a trefil při tom i Aston Martin týmu Young Driver. Dalšími oběťmi incidentu byli oba vozy All-Inkl Lamborghini, Jonathan Kennard s  DKR Lamborghini, Luhr a David Brabham se Sumo Nissanem.

Na druhém místě se tak po skrumáži v úvodních okamžicích závodu objevilo DKR Lamborghini posádky Manuel Lauck a Christopher Haase. Zdálo se, že právě oni by mohli být největšími konkurenty Corvette v boji o vítězství. Jenže předjížděli ve fázi safety-caru, který na trať vyjel v důsledku odklízení trosek vozu Müller (Aston Martin), a tak si museli odpykat penalizaci průjezd boxovou uličkou.

Mechanikům vítězného vozu při výměně kol v boxech sice upadla matka, ale svoji chybu dokázali napravit. Po výjezdu z boxů se ale mladé posádce podařilo během dvou kol propracovat ze 4. místa na 2.

V té době ve vedení Dumbreck s Nissanem JRM. Jenže i on musel do boxů, aby si odpykal penalizaci průjezd boxovou uličkou za chybu, které se dopustil jeho kolega, Richard Westbrook. I ten předjížděl v rámci safety-caru.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Mladíci s Corvette se opět radují

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Stoner vyhrál ve Valencii, Abraham skončil osmý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud