Vstoupí do FIA GT1 Toyota se značkou Lexus?

iM2, 13. srpna 2010, 19:50 Google+

Začáná se spekulovat o možnosti, že by se koncern Toyota zapojil do FIA GT1 World Championship. Toyotu by zde reprezentovala luxusní značka Lexus, nasazován by mohl být vůz LFA.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

LFA je již existující stroj, který se zapojil do závodu 24h na Nürburgringu, který dokonce letos ve své třídě vyhrál. „Značka Toyota zvažuje možnost zúčastnit se nejlepších závodů GT vozů. Byla by to velká výzva, kdyby bojovala proti značkám jako Aston Martin, Corvette, Ford, Lamborghini, Nissan nebo Maserati,“ říká nejmenovaný zdroj.

„Největším rivalem pro LFA by pochopitelně byl japonský Nissan GT-R, který v letošní sezoně už několikrát bojoval o vítězství,“ stojí dále v prohlášení uveřejněném na serveru TopSpeed.com. Už se objevila dokonce první jména jezdců, kteří by v případě realizace projektu měli sedět za volantem. Mělo by se jednat o Japonce Junichi Wakisaku a Takayuki Kinoshita.


Takto vypadal speciál LFA pro závod na Nürburgirngu

Lexus je už druhou automobilkou, o níž se spekuluje, že by mohla rozšířit počty v šampionátu FIA GT1. Před časem jsme Vás informovali o snaze týmu Alpina, který by rád postavil pro závody GT vozů BMW 6 (článek zde). Alpina je ovšem pouze soukromým týmem. Je nutné podotknout, že Ford GT a Lamborghini jsou také projekty soukromých stájí.



Promotér šampionátu FIA GT1, Stephan Ratel, k tomu říká: „Je povzbuzující, že Lexus i další značky projevují zájem o šampionát GT1. Jsme teprve v polovině první sezony.“

Fotografii modelu LFA si můžete prohlédnout zde (www.autoroad.cz).
Vytisknout

Diskuze: Vstoupí do FIA GT1 Toyota se značkou Lexus?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Enge si ze Spa-Francorchamps odváží 8 bodů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud