Kvalifikační závod vyhráli Zuber a Hennerici

iM2, 17. dubna 2010, 19:06 Google+

ABU DHABI, KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Jezdci týmu Phoenix, Thomas Zuber a Marc Hennerici, ovládli se svou Corvette Z06 GT1 historicky první kvalifikační závod šampionátu FIA GT1. Tomáši Engemu s Aston Martinem se bohužel moc nevedlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

60ti minutový závod nabídl opravdu skvělé závodění. Čtyři odlišné značky obsadily první čtyři místa v cíly. V první zatáčce se střetl Zuber na Corvette s vozem Maserati MC12 týmu Vitaphone (za volantem Miguel Ramos).

Thomas naštěstí vyvázl bez úhony. Miguel Ramos naopak způsobil kolizi čtyř vozů a na trať musel safety car. Za vítězství získala posádka Zuber/Hennerici osm bodů do tabulky jezdců.

„V první zatáčce jsem dostal opravdu velkou ránu, ale naštěstí se nic vážného nestalo. Týmu se povedla zastávka a Andiho rychlost byla vskutku skvělá,“ vysekl poklonu svému týmovému kolegovi Hennerici.

Nejrychlejším jezdcem byl ale bez debaty Romain Grosjean. Posádka stáje Matech Competition Ford GT ve složení Thomas Mutsch a Romain Grosjean startovala až z jedenáctého místa, ale Grosjean předvedl fantastický stint a vůz Ford dostal až na druhé místo.

Poslední místo na stupních vítězů obsadila posádka Michael Bartels a Andrea Bertolini, na Maserati týmu Vitaphone. Těsně pod stupni vítězů skončili Stefan Mücke a Christoffer Nygaard z týmu AMR Young Driver na voze Aston Martin DBR9. Jejich týmoví kolegové Turner/Enge museli odstoupit už v prvním kole.

Výsledky kvalifikačního závodu zde
Průběžné výsledky jezdci a týmy
Vytisknout

Diskuze: Kvalifikační závod vyhráli Zuber a Hennerici

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mutsch, Thomas

Natacha Gachnang má dvojitou zlomeninu nohy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud