Tomáš Enge v Nogaru otestoval nového Astona

iM2, 5. října 2008, 20:42 Google+

O tomto víkendu se v rámci šampionátu FIA GT odehrála jedna velká premiéra. Poprvé došlo k závodnímu nasazení Astonu Martin Vantage GT2 do tohoto šampionátu. Byl u toho Tomáš Enge.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Mücke

Enge/Mücke | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Zatímco ostatní bojovali dnes v Nogaru o co nejlepší umístění - vždyť šlo o závod šampionátu FIA Grand Turismo - Tomáš Enge se svým kolegou Stefanem Mückem měli jiný úkol. V barvách továrního týmu Aston Martin Racing testovali v ostrých podmínkách nový model stáje, V8 Vantage GT2. Jezdci se průběžně zrychlovali a společně s techniky postupně odhalovali rezervy elegantního stroje. Výsledné dvacáté místo absolutně nebylo podstatné. I proto, že vůz byl nasazen ve třídě G2, čili bez mezinárodní homologace FIA.


Aston Martin Vantage GT2 v plné síle

Tomáš Enge: „Naše nasazení do závodu, které bylo i premiérou vozu Aston Martin V8 Vantage GT2 v sérii FIA GT, mělo posloužit jen jako ostré testování. Týmu ani nám se Stefanem Mückem nešlo o výsledek. A jsem rád, že se nám náš záměr vydařil. Od prvního tréninku po závod jsme průběžně zrychlovali a zároveň přicházeli na rezervy auta. Nejprve jsme na nejrychlejšího ztráceli tři vteřiny a v závodě to bylo již jen něco přes vteřinu. Neměli jsme jediný větší technický problém a udělali slušný pokrok ve vývoji vozu, takže jsme spokojeni.“

zdroj: bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Tomáš Enge v Nogaru otestoval nového Astona

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Duval, Loic

V hlavním závodě a dešti triumfovala Francie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud