V Brně padaly rekordy

iAdam, 13. září 2008, 20:34 Google+

BRNO - KVALIFIKACE; výměna asfaltu se na Masarykově okruhu určitě povedla, potvrdit by to mohl Wendlinger, který svým kvalifikačním časem překonal ten loňský o rovnou 2,5 sekundy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wendlinger, Karl

Wendlinger, Karl | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Dnešní, oproti včerejšku výrazně chladnější, počasí a zcela nový a hladký povrch tratě brněnského okruhu přály rychlím časům. Stopky se totiž při měření ostrého kvalifikačního kola nejrychlejšího vozu třídy GT1 zastavily na hodnotě 1:51,675, což je o 2,5 sekundy rychlejší, než loňský nejrychlejší čas. Tento čas zajel zkušený Rakušan Wendlinger s Astonem Martin stáje Jetalliance. Druhému v pořadí, Mikemu Hezemansovi s Corvettou  nadělil p něco málo více než sekundu. Třetí čas stihl zajet Anthony Kumpen
Se Saleenem S7R stáje PK Carsport. Na prvních třech místech tedy vidíme tři různé značky. Druhou řadu na startovním roštu doplní Bouchut na další Corvettě. Svji roli v kopcovitém Masarykově okruhu jistě hrály více než kde jinde váhové handicapy, jelikož čtyři nejrychlejší vozy si nevezou ani kilogram navíc.

Ve slabší třídě GT2 se vytáhl úřadující mistr této třídy, Dirk Müller. Ten svým časem 1:57,266 nejrychlejší a celkově bude jeho Ferrari F430 startovat ze dvanáctého místa. Nejrychlejším vozem Porsche a druhý v pořadí byl Richard Westbrook, třetí někdejší pilot formule 1, Gianmaria Bruni na dalším Ferrari. Jediný český účastník na startu, Jiří Janák, bude startovat osmý mezi GT2 a dvacátý celkově.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout zde.
Vytisknout

Diskuze: V Brně padaly rekordy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Charouz/Mücke

LMS: Charouz Racing System opět nejlepší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud