Bobbi v závodě Michelin „Race of Champions“

ar1, 21. listopadu 2003, 23:13 Google+

Matteo Bobbi se zúčastní letošního setkání mistrů v „Race of Champions“, jenž se pojede od 28. do 30. listopadu…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

na unikátním paralelním okruhu na Kanárských ostrovech. Týmy Velké Británie, Finska, Německa, USA a Španělska potvrdily své soupisky a zařadily se tak k Francii a Švédsku, které své nasazené závodníky již dříve ohlásily.

Matteo Bobbi přiznal, že se velmi rád zúčastní tohoto závodu i když povrch trati, jenž tvoří z 65% šotolina a 35% asfalt není až tak pro letošního mistra seriálu FIA GT domácím prostředím.

Je to jedna z tratí typu side-by-side, kde se koná závod Race Of Champions na 2,6 km dlouhém okruhu s kombinací asfaltu a šotoliny. Jezdci jedou v identických vozech ve dvou paralelních drahách a diváci tak mají jedinečnou šanci vidět závod rally doslova kolo na kolo.

Mezi největší hvězdy patří piloti formule 1 Nick Heidfeld (Německo) a Olivier Panis (Francie), jezdci WRC Sebastien Loeb (Francie) a Marcus Grönholm (Finsko), vítěz Enduro World Championship Samuli Aro (Finsko), vítěz série Trans-Am z roku 2002 Boris Said (USA), hvězda freestyle motocrossu Travis Pastrana (USA) a mnoho dalších.

V loňském roce putoval titul „Nejrychlejší národ“ do Spojených států, které reprezentovaly Jeff Gordon, Jimmie Johnson a Colin Edwards. Vítězství v individuálním závodu si odnesl Marcus Grönholm, který ve finálových jízdách porazil Sebastiana Loeba.

Matteo Bobbi k tomu dodal: ”Jsem velmi šťastný a pyšný na to, že jsem byl do tohoto zajímavého závodu pozván. Bude to pro mne zajímavá zkušenost. Nikdy jsem nejel s vozem specifikace rally a take nikdy na šotolinové trait. Jsem zvědavý, jak to dopadne.”

GP GROUP - Sport, eventi, comunicazione
Vytisknout

Diskuze: Bobbi v závodě Michelin „Race of Champions“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Opel testoval nové díly pro Vectru - anotační foto

Opel testoval nové díly pro Vectru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud