Déšť předurčil dramatický start závodu + FOTO

Daniel Šupa, 17. května 2008, 22:25 Google+

MONZA - KVALIFIKACE; Dnešní kvalifikace přinesla zásluhou počasí netradičně promíchané startovní pole. Nejlepší pozici nakonec získal Alex Müller startující s Astonem Martin stáje Jetalliance. Ve třídě GT2 patří první pozice a čtvrtá celkově Collardovi s Porsche týmu Prospeed Competition.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Deletraz/Fässler

Deletraz/Fässler | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Kvalifikace započala za suchých podmínek a nejlepšího času dosáhl zmíněný Collard, ale před startem silnějších vozů GT1 přešla nad druhým sektorem italského okruhu deštivá přeháňka.

Situace přinesla ztížené podmínky i s ohledem na skutečnost, že část dráhy zůstala suchou. Z okruhu doslova vyplavali Kumpen se Saleenem a Gollin s Corvette. Problémy měl i loňský vítěz kvalifikace Wendlinger, který bude zítra startovat až z 28 pozice.

Ještě pět minut před koncem vymezeného času byly vozy GT1 až za vozy slabší třídy. Obrácené startovní pole se nakonec ale nekonalo, v samém závěru už byla závodní stopa natolik vysušená, aby se vozy GT1 mohly s GT2 alespoň měřit.

O pole position svedli souboj Müller (Aston) a zkušený Bouchut (Corvette), na třetí místo stačil čas Negraovi (Maserati). Na čtvrtou pozici klesl Müller (Porsche), dopředu se ještě dostali Fässler (Corvette) a Simonsen (Aston), další příslušníci GT1 startují ve druhé polovině pole a kupříkladu obhájce titulu Bertolini odstartuje až jako šestnáctý.

Monza, kvalifikace

Vytisknout

Diskuze: Déšť předurčil dramatický start závodu + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

di Resta srazil Audi do kolen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud