O nový seriál je zájem

Daniel Šupa, 14. října 2003, 08:36 Google+

Nová série závodů sportovních prototypů, účastnících se červnového závodu Le Mans, přitahuje pozornost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Startovní rošt předpremiérového závodu na 1000 km ve francouzském Le Mans se k potěšení pořadatelů i fanoušků sportovních prototypů zaplňuje. Závod se uskuteční na kratší verzi známého okruhu Le Mans, jež je zvána Bugatti.

Svoji účast již potvrdily britské týmy Taurus Lola a Fred Goddard Racing, který nasazuje vozy Reynard-Judd. Také tým Nasamax plánuje účast se svým ekologickým motorem spalujícím bio-ethanol. Svoji účast předběžně potvrdily stáje Racing for Holland Dome, Pescarolo Sport Courage a zájem údajně projevila i sama továrna Courage.

Nejnověji podala přihlášku i japonská stáj a pravidelný účastník vytrvalostní dvacetičtyřhodinovky - Team Goh. Nasadí prototyp Audi R8 a pilotovat ho bude dvojice Kristensen a Ara. „Celkové vítězství bude samozřejmě naším cílem,“ prohlásil při příležitosti oznámení startu Tom Kristensen, jenž již získal 5 vítězství v legendárním červnovém závodu na 24 hodin.

Z přítomnosti R osmiček konkurence pravděpodobně nejásá, ale zkrácená verze dlouhého okruhu by nemusela rychlým, ale poněkud těžkopádnějším Audi skýtat takové výhody. Příkladem toho je americká obdoba připravovaného seriálu, kde poráží vozy Audi R8 Lola slabší třídy LMP675.

A co na to tovární tým Audi? „Je to jeden ze scénářů, který by se mohl stát. Pracujeme na novém voze, ale kdy, kde a jak bude závodit ještě nebylo rozhodnuto,“ prohlásil Wolfgang Ullrich, šéf Audi Sport.

Vytisknout

Diskuze: O nový seriál je zájem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mexico City: Tracy ovládá šampionát - anotační foto

Mexico City: Tracy ovládá šampionát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud