Estoril: Pohádkový debut F575 M

Daniel Šupa, 6. října 2003, 17:39 Google+

Italská dvojice Biagi / Bobbi získala titul šampionů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Tak jako byl pro Ferrari 9. závod v portugalském Estoril výjimečně úspěšný, byl naopak pro Lister Stormy důvodem velkého smutku.

První tři místa ve třídě GT obsadily posádky vozů Ferrari. Na stupínek nejvyšší vystoupila dvojice Babini / Peter, která proměnila debut nového vozu Ferrari 575 Maranello v jasné vítězství! Na druhém místě dojeli se ztrátou necelých 16 vteřin Cappellari a Gollin. A jednou tolik ztratili Bobbi s Biagim, kteří si však ziskem třetího místa zajistili předčasně tituly šampionů.

Na čtvrtém místě skončil Saleen stáje Konrad Motorsport a Top 6 uzavřely dva Chryslery Viper. Velmi dobře si v závodě počínala zmije posádky Hezemans / Kumpen / Alliot startující z Pole position. Výkon posádky přinášel týmu zapomnění na hrůznou havárii z minulého závodu, díky které přišel o jeden vůz. Ale ve chvíli, kdy Mike Hezemans tvrdil pro Eurosport, že doba technických problémů je snad již pryč, usadil jeho kolega Kumpen modrý Chrysler do kačírku záchytné zóny a závod tak pro stáj skončil znovu neradostně.

Ze čtyř vozů Lister Storm neprotnul cílovou čáru s šachovnicovou vlajkou ani jediný, což mohou oba týmy považovat za skutečný neúspěch, neboť v každém závodě letošní sezony byl nakonec na bodovaných místech alespoň jeden zástupce.

Biagi a Bobbi začali zvolna a šetřili vůz, ale s přibývajícími koly začali zrychlovat a část závodu dokonce vedli. „Je to pro nás velký den. Tlačil jsem prvních pár kol, ale pak jsme zvolili jistotu. Pamatuji si, jak jsem v sezoně 2002 přišel o titul v posledním závodě a poučil jsem se, tentokrát jsem vůz šetřil,“ prohlásil Bobbi. „Jsme letošní debutanti a je ohromným úspěchem vyhrát titul,“ doplnil ho kolega Biagi.

„Je to pro nás velký úspěch, šťastný den, JMB Racing slaví po tvrdé práci vítězství při debutu, co více si přát. Celý tým na konci závodu plakal,“ popsal situaci v týmu Fabio Babini, jenž s kolegou Peterem vybojovali první vítězství pro nové Ferrari.

JMB Racing slavil úspěch také v kategorii N-GT. Podruhé v řadě zvítězila posádka Bertolini / de Simone s Ferrari F360 Modena.

Výsledky 9. závodu v Estorilu:
1. Babini / Peter (Ferrari 575 Maranello) 3:00:47.187 hod
2. Cappellari / Gollin (Ferrari 550 Maranello) +15.848 s
3. Biagi / Bobbi (Ferrari 550 Maranello) +33.195 s
4. Konrad / Lechner Jr / Seiler (Saleen S7-R) +2 kola
5. Zwaan / Zwaan / Abbelen (Chrysler Viper GTS-R) +2 kola
6. Roos / Wallinder (Chrysler Viper GTS-R) +2 kola
7. Erdos / Newton (Saleen S7-R) +3 kola
8. Bertolini / De Simone (Ferrari 360 Modena) +3 kola
9. Davis / Turner (Ferrari 360 Modena) +3 kola
10. Sugden / Collard (Porsche 996 GT3-RS) +4 kola


Vytisknout

Diskuze: Estoril: Pohádkový debut F575 M

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hocken heimring II: Schneider šampionem - anotační foto

Hocken heimring II: Schneider šampionem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud