Velmi blízko k titulu, ale…

Daniel Šupa, 12. září 2003, 23:14 Google+

Posádka Frank Biela a Marco Werner jsou hlavními kandidáty na zisk titulu šampionů sezony 2003.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Zkušený Frank Biela závodí v seriálu American Le Mans Series od jeho zrodu v roce 2000. Přestože vyhrál množství vytrvalostních závodů, také sprintů, získal mnoho Pole Position a vítězství, přestože byl členem nejlepšího týmu, dosud stále na titul šampiona ALMS nedosáhl. Tentokrát je mu velice blízko.

Spolu s Wernerem jsou na nejlepší cestě k letošnímu titulu. Po 7 odjetých závodech mají náskok 18 bodů. Ze 7 závodů zvítězili 4krát, z toho ve třídě LMP 900 5krát. Přestože není radno předbíhat, teorie hraje do karet německé dvojice.

Jejich pronásledovatelem v průběžném pořadí jezdců je Fin J J Lehto, jenž dokázal zvítězit se svým týmovým kolegou Johnny Herbertem 2krát. Vzhledem k tomu, že Herbert startoval v jednom závodě za jiný tým, má nyní méně bodů než finský kolega. O titul byl Lehto mohl své soupeře připravit pouze v případě, že by oba dva poslední závody vyhrál a jezdci stáje Joest Racing by nedokončili ani jednou na stupních vítězů ve třídě LMP 900.

Letošní pravidla změnila bodovací systém, a tak je možné, aby byli šampiony i dva nebo tři piloti, kteří spolu startovali v jednom voze. V minulých letech tomu tak nebylo a právě na to doplatil Frank Biela. Němec vyhrál od roku 2000 devět závodů ALMS a 3krát triumfoval v Le Mans. Od zahájení seriálu získal titul vždy pilot tovární stáje Audi. V roce 2000 Allan McNish, o rok později Bielův kolega Emanuele Pirro z Itálie a v loňském roce Tom Kristensen. Pokud tým Joest Racing letos uspěje, bude to první celoněmecký titul. Audi R8 a oba jezdci pochází z Německa.

„Od začátku letošní sezony bylo úkolem vyhrát titul šampiona,“ prohlásil Biela po závodě v Laguna Seca. „Nepochybně je však těžké zvítězit třikrát v řadě a třeba se teď situace obrátí. V posledních 3 závodech jsme viděli, jak rychle se něco takového může stát. Champion Racing havaroval v Mosportu, my měli problémy v Road America a Champion opět před chvílí. Jsme sice kousek před nimi, ale stále není nic jisté,“ dodal Němec k jeho teoretickým šancím na první titul seriálu.

Vytisknout

Diskuze: Velmi blízko k titulu, ale…

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Itálie: Šampion byl nejrychlejším - anotační foto

GP Itálie: Šampion byl nejrychlejším

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud