Lamborghini dalším účastníkem seriálu?

Zdá se, že současná úroveň seriálu přitahuje pozornost dalších potenciálních účastníků.

Jak jsme vás informovali začátkem srpna, na svůj debut ve třídě vozů Grand Tourismo se chystá velmi usilovně tovární tým italské Maserati a nově se do vývoje vozu této specifikace měli pustit i u Aston Martin, jenž patří do koncernu Ford.

Začátkem roku se údajně u Volkswagenu jednalo o tom, kterým směrem a zda-li vůbec, se bude ubírat motoristický sportovní program německého výrobce osobních automobilů. Poté, co Audi skončilo svoji tovární účast v americkém seriálu ALMS, není žádný z výrobců kontrolovaných VW v silničních automobilových závodech zastoupen. Zvažovány měly být především větší investice do amerických formulových seriálů Champ Car a IRL IndyCar, ale i seriálu cestovních vozů NASCAR. Situace v těchto podnicích však není příliš stabilizována a VW vždy zastávalo tezi spolehlivé, dlouhodobé a úspěšné investice. Zmíněna byla i Formule 1, ale to bylo spíše jen toužebné přání z padocku F1.

Podle neověřených informací od VW by však dnes mohlo být o budoucnosti v tomto směru jasněji. Na autosalonu ve Frankfurtu by totiž mělo být oznámeno zapojení se do silničního motorsportu prostřednictvím italské továrny Lamborghini. Mohlo by se s největší pravděpodobností jednat o program GT, a to s vozem Lamborghini Diablo GT-R.

Lamborghini bylo v minulosti vlastněno Chryslerem a koncem 80. a začátkem 90. let se angažovalo s velice vydařeným motorem i ve Formuli 1. S jejich agregáty postupně startovaly týmy Larrousse, Lotus, Ligier, Modena a Minardi. Dokonce je měl testovat i tým McLaren, jenž se poté rozhodl pro podpis smlouvy s Peugeotem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu