Ofenzíva Lister Stormů na obzoru?

Daniel Šupa, 5. září 2003, 00:21 Google+

„Bouře“, jak jsou vozy Lister Storm nazývány, se chystají snížit ztrátu na Ferrari 550M třemi novinkami.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Švédský okruh Anderstorp, kde se o tomto víkendu uskuteční další podnik letošního seriálu FIA GT, uvidí nejvíce těchto sportovních britských speciálů v jednom závodě. Jejich počet se zvýšil ze 3 vozů na 4. Soukromý tým Creation Autosportif nasadí nový vůz s číslem 19.

Stejně, jako černý tovární tým Lister Storm Racing, tak i s modrými vozy startující tým Creation Autosportif tak nasadí ve zbývajících čtyřech závodech po dvou vozech.

Další novinka je technická. Po vážné nehodě Jamieho Campbell-Waltera ve Spa přistoupil tým ke komplexní opravě jeho vozu s tím, že podvozek by měl být v několika oblastech přepracován a tým si od provedených úprav slibuje výrazné zlepšení.

Poslední novinkou je připravovaný mohutný dvanáctiválcový motor Jaguar, který však dle prohlášení týmu pro Švédský závod zatím použit nebude. Nicméně do konce roku by se měl v černých továrních vozech objevit.

„Nový a silnější motor V12 se ve voze při závodě o tomto víkendu ještě neobjeví. Pro tříhodinový závod ještě není připraven, ale dle prvních testů je motorem vydařeným,“ sdělil tým na svých internetových stránkách.

Přes výraznou převahu rudých Ferrari v letošním roce mají ještě jezdci továrního týmu šanci na oba tituly. Andrea Piccini ztrácí na duo Bobbi / Biagi 19 bodů a při čtyřech závodech a maximálním zisku 40 bodů, je ještě stále ve hře o letošní titul.

V Poháru týmů je Lister Storm Racing na druhé průběžné pozici a ztrácí 41 bodů. V tomto případě by však musely oba vozy továrního týmu skončit ve všech závodech na prvních dvou místech...

Vytisknout

Diskuze: Ofenzíva Lister Stormů na obzoru?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Graham Nash Motorsport opět se dvěma vozy - anotační foto

Graham Nash Motorsport opět se dvěma vozy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud