Další značka připravuje vůz GT

Daniel Šupa, 5. srpna 2003, 15:22 Google+

Po Maserati, které by se mělo objevit na závodní dráze již koncem letošního roku, je to Aston Martin.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Legendární britská společnost, patřící do koncernu Ford, zvažuje nikoliv debut, ale comeback na závodní dráhy. Značka s bohatou sportovní tradicí a vyrábějící luxusní sportovní vozy se může pochlubit i vítězstvím v závodě Le Mans.

Dle deníku Autosport hledá mateřská firma s požehnáním Fordu odborníky pro přípravu, vývoj a provozování závodního týmu, který by nasadil vozy vycházející z modelu Vantage V8. Mělo by se jednat o společný podnik a vůz by měl závodit v kategorii N-GT proti modelům Porsche 911 GT3-RS a Ferrari F360 Modena. Aston Martin si totiž nemůže dovolit pokrýt kompletní rozpočet jen z vlastních prostředků.

Kolem projektu se objevilo množství jmen a společností, které v motoristickém sportu něco znamenají, ale podle posledních zpráv by za modelem AM Vantage V8 N-GT měli stát Prodrive Engineering, ORECA a Ray Mallock Limited.

Podle oficiálního prohlášení britské společnosti je návrat zatím pouze v plánech a nic není definitivně sjednáno. Nicméně do týdne by mělo padnout konečné rozhodnutí.

Vytisknout

Diskuze: Další značka připravuje vůz GT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spa-Francorchamps pohledem Mattea Bobbiho - anotační foto

Spa-Francorchamps pohledem Mattea Bobbiho

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud