Sonoma: Obě Loly MG z první řady

Daniel Šupa, 29. července 2003, 11:11 Google+

Nejrychlejšími jezdci startovního pole byli v sobotní kvalifikaci Leitzinger a Wallace z týmu Dyson Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Butch Leitzinger získal pro svoji stáj historický úspěch, neboť nejrychlejší vůz dne, Lola EX257-MG patří do skupiny menších a výkonově slabších sportovních prototypů LMP 675. Bylo to poprvé v historii seriálu ALMS, kdy získal první místo na startu vůz jiné třídy, než LMP 900. Leitzinger byl o 6 desetin vteřiny rychlejší, jak jeho týmový kolega v druhém voze týmu Dyson Racing.

Až třetí pozice na startu zůstala pro Franka Bielu, jenž se svým vozem Audi R8 třídy LMP 900 ztratil na nejrychlejšího Leitzingera rovných 8 desetin vteřiny! V druhé řadě na startu ho doplnil vítězný vůz posledního závodu v Atlantě pilotovaný JJ Lehtem a Johny Herbertem.

Ve třídě GTS byl nejrychlejší Olivier Gavin s továrním Chevrolet Corvette C5-R, ale dvacetiminutová kvalifikace třídy trvala jen 50% vymezeného času. V polovině kvalifikace nezvládl v zatáčce 10 své Porsche Robin Liddell. Jezdec z hrozivě vypadající havárie vyvázl bez zranění, ale odstranění vraku vozu trvalo zbývajících 10 minut.

Situace udělala čáru přes rozpočet soupeřům, neboť mnohé favorizované vozy nestačily zajet svá nejrychlejší kola. Mezi ně se řadila obě Ferrari F550 Maranello týmu Prodrive Ferrari, za který startuje i náš jezdec Tomáš Enge. Ten tak startoval až z 31. pozice!

Nejrychlejším ve třídě GT byl Jorg Bergmeister s vozem Porsche 911 GT3-RS týmu Alex Job Racing. Jeho čas stačil na 13. místo celkového pořadí.

Vytisknout

Diskuze: Sonoma: Obě Loly MG z první řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Michigan: Barron vyhrál nejrychlejší závod IRL - anotační foto

Michigan: Barron vyhrál nejrychlejší závod IRL

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud