Atlanta: Lehto a Herbert poprvé zvítězili

Daniel Šupa, 30. června 2003, 13:42 Google+

Dominantním výkonem dvojice Lehto / Herbert s vozem Audi R8 stáje ADT Champion Racing skončil druhý závod v Atlantě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Oba si tak připsali své první vítězství v seriálu ALMS. JJ Lehto převzal vedení v 6. kole po úspěšném předjížděcím manévru na Jamese Weavera s jeho Lolou MG.

Posádka pak s výjimkou zastávky v boxech vedla ve zbývajících 77 kolech 2,54 míle dlouhého okruhu.

„Vůz byl skvělý. Věděli jsme už před závodem, že je vůz ve výborné formě a jediné problémy, které nás občas potkaly pramenily z hustého provozu na trati,“ řekl spokojený expilot Formule 1 Fin Lehto. Johny Herbert, jenž má na svém kontě 3 vítězství v závodech GP Formule 1 skončil v uplynulých dvou letech v závodech ALMS několikrát druhý a včera konečně zvítězil.

„Stáj pracovala tak tvrdě a Dave Maraj (vlastník stáje) investoval do týmu tolik, že vítězství je opravdu zasloužené,“ dodal druhý člen vítězné posádky.

Se ztrátou 30 vteřin protnula cílovou čáru na druhém místě favorizovaná posádka Biela / Werner s druhým Audi R8 a na třetím, avšak prvním ve slabší třídě P675, posádka Field / Dayton s vozem Lola MG. Weawer a Leitzinger s dalším vozem Lola MG skončili pod stupni vítězů. „Lidé na nás zapomněli, ale my jsme na voze opravdu hodně zapracovali poté, co jsme toho v průběhu tréninků moc nenajezdili. V závodě jsme v úsilí pokračovali a výsledek stál zato,“ prohlásil vítěz třídy P675 Dayton.

Nápravu za 24 hodin Le Mans si doma dopřála posádka Collins / Gavin s vozem Chevrolet Corvette C5-R třídy GTS, kteří porazili vítěznou posádku třídy z Francie Tomáše Engeho a Petera Koxe. Úspěch továrního týmu Corvette Racing podtrhl třetím místem druhý vůz posádky Fellows / O’Connell. „Měli jsme velmi rychlý vůz jak v Sebringu, tak v Le Mans, ale ve výsledcích jsme to neukázali. Dnes jsme hodně tlačili a výsledek se dostavil,“ komentoval včerejší vítězství ve třídě Gavin. Danica Patrick oslavila debut výborným 10. místem v celkovém pořadí a 4. ve třídě GTS.

Třídu GT vyhrála o 6,786 vteřiny posádka Bergmeister / Bernhard s vozem Porsche 911 GT3 RS stáje Alex Job Racing, kteří tak porazili zkušenější dvojici týmových kolegů Maassen / Luhr. „V loňském roce jsme měli hodně problémů a smůly. Doufám tak, že už je to za námi,“ zavzpomínal spokojený Bergmeister.

Vytisknout

Diskuze: Atlanta: Lehto a Herbert poprvé zvítězili

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

187,5 Richmond: Dixon slaví druhé vítězství v řadě - anotační foto

187,5 Richmond: Dixon slaví druhé vítězství v řadě

Čtěte dále

reklama

Zprávy odjinud