Startovní listina zveřejněna, Vonka nechybí

Daniel Šupa, 17. dubna 2006, 00:36 Google+

FIA zveřejnila startovní listinu pro sezonu 2006. Třídy GT1, GT2 a G2 zahrnují 36 vozů, nová třída GT3 pak 51 účastníků. Dohromady 87 přihlášených!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek


Největší pozornost samozřejmě patří nejsilnější třídě GT1, do které je přihlášeno 15 vozů. Nejsilněji zastoupen bude dle očekávání velmi konkurenceschopný Aston Martin DBR9 se šesti vozy, překvapivě pouze tři Maserati MC12, loni nejlepší vozy. Definitivně se neobjeví ani jediné Ferrari F550M. Dvě zastoupení bude mít Lamborghini Murcielago a Saleen S7R, po jednom pak nestárnoucí ale za svým zenitem působící Lister Storm. Překvapením je dosud pouze jediný přihlášený Chevrolet Corvette C6R, který navíc stále čeká na homologaci.

Druhá třída zahrnuje devět vozů Porsche 996 GT3 RSR, se kterými se má šampionátu účastnit tým brněnského Jana Vonky i slovenský Autoracing Club Bratislava. Jen o jeden méně by mělo být vozů Ferrari 430 GT2 a novinkou bude účast Panozu Esperante a Nissanu 300z. Ve skupině G2 bude znovu k vidění Mosler MT900 a Gillet Vertigo.

Nová třída pak zahrnuje nejvíce značek, vozy však budou proti sériovým supersportům upraveny nejméně. Kromě Porsche Cup 997 jsou zde zastoupeny ještě Dodge Viper, Lamborghini Gallardo, Corvette Z06, Aston Martin DBRS9, Ferrari 430, Maserati Transport, Venturi Heritage, Ascari KZ1R. Celá řada vozů je však v homologačním řízení, nebo dokonce ještě nebylo v některých případech ani zahájeno.

Seriál startuje 7. května na britském okruhu Silverstone.

Kompletní startovní listiny ke stažení zde


Foto: Auto News Network / Karel Bařina

Vytisknout

Diskuze: Startovní listina zveřejněna, Vonka nechybí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ryan Briscoe pomůže Conquestu - anotační foto

Ryan Briscoe pomůže Conquestu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud