Co dělat s promáčknutou karoserií? Zkuste tenhle starý trik

Jednoduchý trik vám poradí, jak se snadno zbavit drobných promáčklé karoserie

Jednoduchý trik vám poradí, jak se snadno zbavit drobných promáčklé karoserie | foto: youtube.com

Můžete se snažit jak chcete, ale dřív nebo později se na vašem vozu nějaký ten malý důlek objeví. Může ho způsobit počasí, zvíře, nepozorný řidič nebo jen dítě s míčem. Oprava podobné promáčkliny může vyjít pěkně draho, my však známe trik, který by vám mohl pomoci ještě před tím, než se do servisu vypravíte.

Ve videu, které se objevilo na YouTube kanále "TeamFamily" se můžeme podívat na to, jak jednoduše opravit promáčklou karoserii, nebo pomačkaný nárazník, aniž bychom museli platit desetitisíce za karosářské práce a lakovnu. Výsledek sice není vždy stoprocentní, pokaždé je však vidět výrazné zlepšení.

Co je tedy potřeba k rychlé a jednoduché opravě promáčklé karoserie? Budete se divit, ale jen kastról horké vody a obyčejný zvon na odpady. Jak je vidět z videa, poškozený panel karoserie byl nejdříve polit horkou vodou, poté na něj majitel vozu přitlačil zvon a prudkým trhnutím ven zmačkaný plech opět narovnal. Zdá se to být až neuvěřitelně snadné.

U plastového nárazníku, který byl poškozen na rohu, nepřipadalo použití zvonu v úvahu. Majitel tak opět místo polil horkou vodou, lehl si pod vůz a pravděpodobně jen rukou vytlačil ohnutý plast opět ven.

V případě nárazníku sice zůstávají vidět drobné promáčkliny, ovšem u opravy karoserie na boku vozidla se zdá, že po poškození nezbyly ani památky. Z kvality záznamu samozřejmě nepoznáme, zda nedošlo k poškození laku, ovšem k tomu by mohlo dojít už během promáčknutí.

Tento návod bohužel není univerzální a rozhodně s ním ze zdemolovaného auta neuděláte auto nové. Může vám však pomoci jako první pomoc, pokud na autě podobnou promáčklinu naleznete.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu