Nová Audi RS Q5 dostane motor z Porsche!

Audi RS Q5 (2016)

Audi RS Q5 (2016) | foto: X-Tomi design

Koncernová politika značky VW je neúprosná a tak není divu, že nový twinturbo motor s objemem 2.9 litru dostane nejen nové Porsche Panamera 4S, ale podle posledních zpráv i ostrá verze nové Audi Q5.

V pořadí druhý model s označením RS Q tak dostane objemově menší motor, než který nabízela nejvýkonnější verze předešlé generace ostré Q5ky. A i když jsme vám zde již nové SUV od Audi představili, teprve dnes vám přínášíme počítačově vytvořený snímek ostré verze RS Q5.

Ten vyprodukoval slavný designér X-Tomi Design. Jak je vidět, inspirací mu bylo kupé TT RS, a tak zde máme hned několik divokých prvků v oblasti designu. Jinak je to ale stále nová Q5, která vypadá v červeném laku dostatečně přitažlivě, co říkáte?

Zpět však k použité technice a motoru. 2,9litrový motor totiž není definitivně potvrzen, protože některé zákulisní informace hovoří o pětiválcové jednotce s turbem a objemem 2,5 litru. Ve výsledku by mohl vůz dostat výkon okolo 450 koní, přičemž vysoký točivý moment bude k dispozici již od nízkých otáček.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu