LE MANS: Program oficiálního testovacího dne

iMotorSport.cz, 31. května 2017, 09:00 Google+

Od čtvrtku 1. června do neděle 4. června se na okruhu La Sarthe uskuteční oficiální testování před závodem 24 hodin Le Mans. Přinášíme vám časový harmonogram a bližší informace o programu tohoto testu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Do letošního závodu 24 hodin Le Mans už nezbývá moc času

Do letošního závodu 24 hodin Le Mans už nezbývá moc času | foto: Porsche

Sdílejte článek

Vzhledem k faktu, že většina 13,62 km dlouhého okruhu La Sarthe se skládá z veřejných komunikací, je tento test zcela výjimečnou příležitostí pro všechny týmy i jezdce. Proto se jej bude účastnit všech 60 vozů, které jsou do letošního závodu přihlášeny. Na okruhu se postupně vystřídá drtivá většina ze 180 jezdců, kteří ve dnech 17. a 18. června usednou do závodních vozů.

Tento testovací den je povinný pro všechny jezdce, kteří se závodu 24 hodin Le Mans doposud neúčastnili. Dále se do testu musí zapojit i ti, kteří sice v tomto legendárním závodě již v minulosti účinkovali, ale jejich jméno figuruje na startovní listině závodu s letopočtem 2012 a dřívějším. Jeden z těchto důvodů se týká hned 50 jezdců, kteří jsou zapsáni na startovní listině letošního závodu. Všichni tito musí v rámci testu ujet minimálně 10 kol, ale než budou moci usednout k povinným jízdám, čeká je nejprve test na simulátoru.

Technické přejímky závodních vozů se uskuteční ve čtvrtek a v pátek, pátek a sobota jsou vyhrazeny jezdcům. V sobotu v 16:00 je na programu skupinové focení, ke kterému každý tým přistaví na určené místo na cílové rovince jeden vůz. Po oba dva tyto dny (pátek a sobota) budou mít diváci možnost navštívit prostory paddocku a boxů. V neděli 4. června ráno dojde k uzavření veřejných komunikací a v čase 9:00 - 18:00 budou probíhat vlastní testy na trati. Testovací den je rozdělený na dvě části, které budou v čase 13:00 - 14:00 rozděleny obědovou pauzou.

Časový harmonogram technických a administrativních prohlídek naleznete ZDE

Seznam účastníků tohoto oficiálního testu naleznete ZDE

Vytisknout

Diskuze: LE MANS: Program oficiálního testovacího dne

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tockwith Motorsport

Stáj Tockwith nastoupí v 24h Le Mans ve slavných petrolejářských barvách

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud