Na Legendách budou k vidění auta snů

iMotorSport.cz, 6. května 2017, 10:47 Google+

Ve dnech 10.-11. června letošního roku proběhne v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze Bohnicích již čtvrtý ročník významné motoristické slavnosti LEGENDY, která loni přilákala do rozlehlého parkového areálu bohnické nemocnice za více jak jedním tisícem automobilových a motocyklových exponátů z minulosti i současnosti přes 35 tisíc návštěvníků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Legendy

Legendy | foto: Legendy

Sdílejte článek

LETOS JIŽ POČTVRTÉ
Je tomu už téměř pět let, když se LEGENDY představily svým návštěvníkům v Praze Bohnicích vůbec poprvé. Motoristická slavnost je specifické označení, které v sobě zahrnuje opravdový svátek pro majitele vozů, motocyklů nebo jejich velké obdivovatele.

Na rozloze 64 hektarů budou moci návštěvníci spatřit opět přes jeden tisíc exponátů od těch historických, až po současné. Automobilky nebo významní prodejci značek zde odprezentují své novinky a návštěvníci tak mohou vidět vývoj automobilů a motocyklů v oblasti designu, technologie a řemeslného zpracování.

50. VÝROČÍ MERCEDES-AMG
Čtvrtý ročník, jehož hlavním tématem je italský design, bude výjimečný také oslavou 50. výročí založení značky AMG, která se stala součástí koncernu Daimler. Proto nebudou chybět vozy, které tuto bohatou historii symbolizují. Horkými novinkami expozice Mercedes-AMG na letošní výstavě LEGENDY budou sportovní modely AMG GT R a GT C Roadster.

Mercedes-AMG GT R
Tento sportovní vůz byl představen v polovině loňského roku na britském okruhu v Brooklands za účasti Lewise Hamiltona, několikanásobného mistra světa F1. Model AMG GT R je skutečným kladivem na konkurenci. Dvojicí dmychadel přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4,0l rozhodně zaujme svým výkonem 585 koní a točivým momentem 700 Nm. Zajímavostí je systém aktivního natáčení zadních kol a maximální rychlost 318 km/hod.

Mercedes-AMG GT C Roadster
Novinka z loňského pařížského autosalonu bude mít výstavní premiéru právě na slavnosti LEGENDY. Model GT C Roadster vyplňuje mezeru mezi verzemi GT S a GT R a v počátku se dodává exkluzivně jako speciální model „Edition 50“. Kabriolet je rovněž osazen známým přeplňovaným zážehovým motorem 4,0l V8 Biturbo, jehož výkon je pro GT C Roadster na hranici 557 koní. Dynamiku vyjadřuje i kroutící moment 680 Nm a vše podtrhuje maximální rychlost 316 km/hod..

DALŠÍ HVĚZDY TŘÍDY SUPERSPORT
Vedle těchto supersportů představí LEGENDY ve stejné kategorii ještě další klenoty současného automobilového světa.

Pagani Huayra – unikátní sportovní vůz byl představen v roce 2011 a jeho přeplňovanou pohonnou jednotku V12 o objemu 5980 ccm s výkonem přes 700 koní dodal právě Mercedes-AMG. Pagani Huayra se sekvenční automatickou 7stupňovou převodovkou, vyráběná v italské Modeně, dosáhne maximální rychlosti okolo 370 km/hod. a zrychlí z 0 na 100 km/hod. za pouhých 3,3 sekundy!

Lamborghini Centenario
Tento model vyrobený pouze ve 40 kusové sérii rovněž ohromuje jízdními vlastnostmi. Vidlicový atmosférický dvanáctiválec o objemu 6498 ccm disponuje výkonem 770 koní a dokáže zrychlit tento supersport na stokilometrovou rychlost za 2,8 sekundy. Jeho maximální rychlost je přes 350 km/hod.. Jedná se o jeden z nejexkluzivnějších vozů na celém světě.

Ferrari F12tdf
Jen 799 majitelů může vlastnit tento sportovní vůz italské značky Ferrari. Trojice písmen tdf dává vzpomenout na legendární automobilový závod Tour de France Automobile, kde v 50. letech dominovaly vozy Ferrari 250 GT. Pod kapotou hřímá atmosférický dvanáctiválec 6,3 l s výkonem 780 koní a maximální rychlost se blíží hranici 350 km/hod.. Některé technologie přebírá tento silniční model i z monopostu Ferrari F1.

McLaren 570S a 675LT
Po svém celosvětovém debutu na Mezinárodním autosalonu v New Yorku v dubnu 2015 představuje modelová řada 570S vstup McLarenu na trh luxusních sportovních vozů, které demonstrují kombinací závodních technologií s vysokým výkonem v kompaktním balení. Výkon zážehového motoru 3,8l V8 Twin turbo s hodnotou 570 koní je toho jasným důkazem.

Limitovaná série pouhých 500 vozů McLaren 675LT byla velmi brzo vyprodána, což není divu. Označení modelu oživuje jedno z nejoblíbenějších jmen v moderních závodech GT - "Longtail". Výkon přepracovaného motoru V8 se stejným objemem jako u 570S je vyladěn na 675 koní při 7 100 ot./min. a točivý moment je 700 Nm.


Celková hodnota vystavených exponátů na letošní motoristické slavnosti LEGENDY přesáhne jednu miliardu korun. Fanoušci motoristické slavnosti LEGENDY si mohou zdarma stáhnout do svých chytrých telefonů mobilní aplikaci, která je textovým i obrazovým průvodcem letošního ročníku.

Vytisknout

Diskuze: Na Legendách budou k vidění auta snů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Porsche 919 Hybrid s posádkou Neel Jani, André Lotterer, Nick Tandy

WEC - SPA-Francorchamps: Porsche vypálilo Toyotě rybník a překvapivě získalo…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud