Ohledně motorů máme slíbenou absolutní paritu, tvrdí Horner

Christian Horner vidí budoucnost v příznivých barvách

Christian Horner vidí budoucnost v příznivých barvách | foto: Red Bull Content Pool

Svět je plný změn - ještě před rokem hrozil Red Bull odchodem z F1 kvůli pohonné jednotce, nyní září jak novoroční ohňostroj a velebí francouzskou automobilku za odpovědný přístup. Partnerství bude pokračovat a Red Bull se na další kroky těší.

Protože se Red Bull vyšvihl opět na druhé místo v Poháru konstruktérů, což byla od roku 2009 až do sezóny 2014 nejhorší příčka v této oblasti, rozhodl se rakouský tým prodloužit kontrakt až do roku 2018. Francouzská automobilka sice předpokládá v příští roce významý posun vpřed, ale šéf Red Bullu Christian Horner deklaruje, že jeho tým bude mít shodné motory s těmi, které dostane k dispozici tým z Enstone.

"Máme záruku absolutní parity, což pro Renault bude skvělá možnost následného posouzení. Nacházejí se ve vývojovém procesu a tím pádem budou mít okamžitou zpětnou vazbu schopností jejich vlastního motoru," komentuje situace Horner.

img-responsive

Bude situace nadále podobná, nebo se pořadí obrátí? | foto: Red Bull Content Pool

Už bylo několikrát zmíněno, že kritická situace v roce 2015 posloužila jako katalyzátor a odstartovala novou éru pokroku. Sám je přesvědčen, že by se Renault mohl dopracovat pozice jednoho z nejlepších, ne-li vůbec nejlepšího motoru na startovním roštu.

"Myslím, že co se týče pohonné jednotky, došlo k interním změnám. Problémy, se kterými jsme se potýkali v sezóně 2015 byly de facto impulsem k příznivým změnám a jejich důsledky jsme mohli vidět v průběhu uplynulého roku. Proto doufáme, že tato situace bude pokračovat i nadále a během následujících 12 měsíců se dostaneme na pozici, na níž jsme figurovali v éře osmiválců. Pokud se týče vlastního týmu Renaultu, domnívám se, že pro ně můžeme být dobrým měřítkem," dodává Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu