Kolik chybí týmu Force India, aby se dotáhl do absolutní špičky?

Force India stále doufá v přiblížení se k "velké trojce"

Force India stále doufá v přiblížení se k "velké trojce" | foto: Sahara Force India

Tým kontroverzního podnikatele Vijay Mallyi si prozatím nemůže stěžovat, že mu nevychází jeho plány. Obhajuje své nejlepší umístění v Poháru konstruktérů a má před sebou další postupné kroky kupředu. To si ale žádá další přísun finančních prostředků.

Od roku 2014 Force India kráčí sice pomalu, ale vytrvale kupředu. Šesté, poté páté místo v Poháru konstuktérů vedlo k vyhlášení "bojového úkolu" dostihnout Williams a pokusit se překonat další týmový rekord. Podle zástupce šéfa týmu Bob Fernley je umístění za Mercedesem, Red Bullem a Ferrari realistickým zohledněním možností týmu bez drastického navýšení investic.

"Naším cílem je být nejlepším týmem ze »zbytku« startovního pole. Další krok bude vyžadovat nějakých 200 milionů liber. Říká se, že příští sezóna bude mnohem zajímavější, protože se poprvé pojede s novými auty. Nemohu říci, že jsme na stejné úrovni, ale určitě na bližší než tomu bylo kdykoli předtím, zejména s ohledem na možnosti aerodynamiky," odhaduje Fernley výhled do budoucna. Zmíněná částka znamená v přepočtu 6,25 miliardy korun.

"Všichni jsme do jisté míry omezeni. Je zřejmé, že větší týmy mají k dispozici efektivnější procesy, takže mají určitou výhodu, ale podstatně menší. Bude to určitě zajímavé a myslím, že se v příští sezóně dočkáme některých zajímavých příležitostí," pokračuje Fernley.

"Rok 2017 bude také první případ, kdy bude použit model v 60% velikosti. Doposud to bylo 50 %, když jsme ho připravovali v Brackley. Když jsme využili možností u Toyoty v první polovině roku 2015, což nás přišlo poměrně draho, jakmile jsme se dostali na správnou cestu, pokračovali jsme po ní dál. Takže model v šedesátiprocentní velikosti bude pro nás rovněž zajímavou výzvou," dodává Fernley.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu