Ferrari, Nissan, Mercedes, Bentley a ti další, bitva o Mount Panorama pokračuje, v Bathurstu zbývá 6 hodin

iM4, 5. února 2017, 01:35 Google+

Letošní dvanáctihodinovka v Bathurstu opět připomíná sprint na 12 hodin, ostatně tak, jak již několik let velí trend vytrvalostních závodů. V polovině závodu je na čele Mercedes týmu STM Motorsport, nicméně rozdíly mezi konkurencí jsou naprosto minimální.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
HTP Motorsport

HTP Motorsport | foto: Mercedes-AMG

Sdílejte článek

Hned úvodní kola, která se odjela ve tmě, byla velmi dramatická. Frank Stippler totiž kolidoval se zdí a zůstal stát v horní části okruhu tak nešikovně, že se mu snad jen zázrakem všichni ostatní dokázali vyhnout.

Od začátku závodu však probíhá neuvěřitelně těsná bitva na čele. Tempo určují především týmy Maranello Motorsport, STM Motorsport, Bentley M-Sport, či Nissan. 

Zatímco ostatní se na čele objeví a pak "se na chvíli vypaří", Ferrari týmu Maranello Motorsport a Mercedes týmu STM Motorsport se drží na těch nejvyšších příčkách prakticky po celou první polovinu závodu.

Máme už za sebou i jeden poněkud kontroverzní moment, kdy Craig Baird vystrčil Toniho Vilandera mimo trať v poslední zatáčce okruhu. Baird si vykoledoval penalizaci ve formě průjezdu boxovou uličkou, ale i tak si drží s van Gisbergenem a Engelem průběžné první místo. 

Po šesti hodinách ztrácela trojice Vilander-Lowndes-Whincup na černý Mercedes 13,5 sekundy, což však zapříčinila již devátá safety car fáze. Jinak se totiž takový rozdíl pohybuje mezi prvními pěti vozy!

Není proto pochyb, že to i tentokrát bude skvělá bitva až do posledních metrů, kterou můžete sledovat živě na tomto odkazu.

Tomáš Enge a jeho týmoví kolegové drží v polovině závodu druhé místo ve třídě C a to především proto, že je na trati zdržel otevírající se skleněný kokpit. 

Výsledky po šesti hodinách

Vytisknout

Diskuze: Ferrari, Nissan, Mercedes, Bentley a ti další, bitva o Mount Panorama pokračuje, v Bathurstu zbývá 6 hodin

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Liqui-Moly Bathurst 12 Hour

Sledujte živě dvanáctihodinovku v Bathurstu!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud