WTCC: Potvrzeno, Filippi mění techniku

iM4, 3. února 2017, 20:15 Google+

Včera jsme vám přinesli zprávu o tom, že John Filippi dost možná vymění v letošní sezoně techniku. Dnes je již oficiálně jasné, že Francouz nastoupí ve FIA WTCC ve voze značky Citroën.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
John Filippi

John Filippi | foto: FIA WTCC Media

Sdílejte článek

Filippi strávil poslední tři sezony ve španělském týmu Campos Racing. Pro letošní rok však mění skvadru i techniku. Korsičan nastoupí v Citroënu C-Elysée francouzského týmu Sébastian Loeb Racing.

"Jsem velmi šťastný. Pojedu v novém, úspěchy ověnčeném voze, ve velice silném týmu. Jakmile si vůz vyzkouším na trati během prvních testů, budu schopen posoudit, jak na tom jsem se svojí výkonností. Až poté budu schopný zvážit, jaké budou mé letošní cíle ve WTCC," prozradil Filippi.

"Nemůžu se dočkat, až začnu spolupracovat s novým týmem a inženýrem. Zima už byla dlouhá a já už se moc těším na tu přátelskou atmosféru v paddocku. Mou největší výzvou bude, zda budu schopen využít 100% potenciálu nového vozu," dodal jednadvacetiletý jezdec, kterého loni koučoval Yvan Muller.

Své k zajímavému spojení řekl i devítinásobný mistr světa v rally Sébastien Loeb: "John je mladý jezdec, který získává zkušenosti a já jsem rád, že nyní patří do našeho týmu. K tomu, aby ukázal co v něm je, potřebuje špičkovou techniku, kterou nyní má. Když jsem já začal s kariérou, byl jsem starší jak on. Bylo mi asi 22 nebo 23 let, když jsem nastoupil do své první rally na regionální úrovni. Má před sebou hodně času, teď je ten pravý čas, aby dokázal velké věci."

Vytisknout

Diskuze: WTCC: Potvrzeno, Filippi mění techniku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Signatech Alpine A460 posádky Nicolas Lapierre, Gustavo Menezes, Stéphane Richelmi

WEC: Signatech Alpine zbrojí na obhajobu titulu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud