Do WTCC přibude slavné jméno, Panis pojede za Zengő Motorsport

iM4, 1. února 2017, 10:27 Google+

Seznam přihlášených do světového šampionátu cestovních vozů FIA WTCC se začíná pomalu rozrůstat. V barvách maďarského týmu Zengő Motorsport v letošní sezoně nastoupí Francouz Aurélien Panis.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ferenc Ficza Slovakia Ring 2016

Ferenc Ficza Slovakia Ring 2016 | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

"Jsem velice hrdý na to, že pojedu letos ve WTCC. Je to velmi silný, mezinárodní šampionát a je to velký krok v mé kariéře. Je tam mnoho velmi kvalitních jezdců, takže to bude pro mě pořádná výzva. Měl bych si vyhrnout rukávy už od prvního dne. Jsem hrdý, že nastoupím za tým Zengő Motorsport, který v minulosti vyhrál několik závodů, a že se připojím k rodině Honda Racing," prozradil Panis.

Pro Panise bude WTCC něco úplně nového. Dosud totiž závodil pouze v monopostech, když vloni vybojoval páté místo v seriálu Formula V8 3.5 a získal tři vítězství v závodech.

"Všechno bude pro mě nové, takže mým cílem bude se co nejrychleji učit, co nejrychleji získat zkušenosti tak, abych mohl co nejdříve bojovat o co nejlepší příčky. Na začátek sezony se už moc těším a doufám, že můj otec bude o mě mluvit při komentování pro Eurosport France pouze v dobrém," dodal mladý Francouz.

Syn slavného Oliviera Panise se tak stal prvním potvrzeným jezdcem maďarského týmu. Vloni ve skvadře Zoltána Zenga závodili Ferenc Ficza a Daniel Nagy.

Vytisknout

Diskuze: Do WTCC přibude slavné jméno, Panis pojede za Zengő Motorsport

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

KTM X-BOW GT4 M Motorsport

12h Bathurst letos s českou účastí, Tomáš Enge nastoupí s KTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud