Týmová struktura u Audi zůstává pro rok 2017 beze změny

iM2, 13. ledna 2017, 22:57 Google+

Zatímco v oblasti jednotlivých týmů zastupujících jednotlivé značky v DTM se u BMW a Mercedesu v roce 2017 můžeme těšit na změny, tak u Audi zůstává vše při starém. Značku tedy budou prezentovat nadále tři týmy - Abt, Rosberg a Phoenix - které budou nasazovat po dvou vozech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Audi v otázce týmu nic nemění

Audi v otázce týmu nic nemění | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Asi čtyři měsíce před startem nové sezony DTM je už spousta otázek zodpovězena. Auta by měla mít v novém roce vyšší výkon a závodní formát by měl být atraktivnější. Detaily sportovních pravidel jsou aktuálně ještě dopracovávány. Všichni tři výrobci se na novou sezonu pečlivě připravují. Testovací jízdy jsou v plánu už na únor. 

Zatímco BMW svůj týmový kádr a jeho rozhložení do týmů oznámilo už dávno, tak u Audi a BMW jsou některé elementy ještě nedojasněné. Stuttgartští se rozloučili s týmy Mücke a ART, které je v DTM také zastupovaly a všech šest vozů bude nasazováno pod hlavičkou továrního HWA. To mnichovštví posílají svůj tým Schnitzer do závodů GT vozů a MTEK se připrvuje na rok 2018 a vytrvalostní závody WEC a Le Mans. 

Jedině u Audi tak nedojde v otázce týmů k žádné změně. Mluvčí ingolstadtských na přímou otázku německého 'Motorsport-Total.com' potvrdil, že vozy Audi RS5 DTM budou i nadále nasazovat tři týmy - Abt, Rosberg a Phoenix. Ještě není ale jasné, jakým způsobem se mezi tyto tři týmy rozdělí šest pilotů Audi. Má se ale za to, že Mattias Ekström a Nico Müller (oba Abt), stejně tak jako Jamie Green (Rosberg) a Mike Rockenfeller (Phoenix) ve svých týmech zůstanou. 

Díky tomuto potvrzení tak končí spekulace, podle kterých měl Phoenix v budoucnu zastřešovat starty Audi R8 na scéně závodů GT3. Mimo to se také spekulovalo, že by do DTM mohl přijít tým, který doposud Audi zastupoval ve WEC a Le Mans, Joest. Dle informací motorsport-total ale u Joestu teď pracují na úplně jiných projektech.

Vytisknout

Diskuze: Týmová struktura u Audi zůstává pro rok 2017 beze změny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Oreca 05 týmu Manor WEC s posádkou Roberto Merhi, Julien Canal, Roberto Gonzales na okruhu Bahrain International Circuit.

Manor míří do LMP1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud