DTM: "Musíme zajíždět konstantní výsledky," burcuje Paffett

iM2, 25. února 2017, 19:00 Google+

Gary Paffett v sezoně 2016 získal dvě podia, ale v TOP10 byl za celou sezonu pouze šestkrát. V roce 2017 doufá tento zkušený harcovník série DTM v mnohem konzistentnější výsledky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gary Paffett v posledních sezonách startuje s týmem ART a modrým zbarvením sponzora Euronics

Gary Paffett v posledních sezonách startuje s týmem ART a modrým zbarvením sponzora Euronics | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Rok 2016 byl pro Garyho Paffetta velmi proměnlivou sezonou. Brit se postavil na Zandvoortu a v Moskvě dvakrát po sobě na podium, kromě toho bylo dobrých výsledků vloni ale jako šafránu. "Byly tam nějaké vrcholy, ale často nám chyběla rychlost anebo jsme měli mechanické defekty," řekl Gary Paffett v rozhovoru s 'Motorsport-Total.com'. 35letý Brit sezonu zakončil na jedenáctém místě, ale i tak byl třetím nejlepším pilotem Mercedesu. 

"Byly tam některé opravdu dobré vrcholové body jako třeba Zandvoort nebo Moskva. Měli jsme tam dobrou rychlost a stáli na pole position [v Moskvě]. Musíme se jednoduše pokusit získávat konstantní výsledky. To nám v minulé sezoně chybělo. Byly závody, ve kterých jsme museli bodovat. To byl problém," pokračuje Brit. 

img-responsive

Gary Paffett při jednom ze závodů ročníku 2016 | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

V osmnácti závodech sezony body bral jen šestkrát. I přesto ale vidí Gary na své druhé sezoně s týmem ART pozitivní věci: "Zlepšovali jsme se krůček po krůčku - a v loňské sezoně jsme byli jednoznačně lepší, než v té předchozí. Kluci [mechanici] jsou si teď jistější při stavbě auta, při set-upu i při zastávkách v boxech. Zde jsme letos určitě udělali pokrok. Pro nový tým je DTM velmi tvrdou sérií. Ale v loňské sezoně odvedli dobrou práci a já jsem si spolupráci s nimi opravdu užíval," říká šampion DTM z roku 2005. 

Poté, co měl Gary v roce 2015 jako týmového kolegu v týmu ART nováčka Lucase Auera, tak v roce 2016 vedle něj startoval další mladík, Esteban Ocon. Poté, co Francouz odešel do F1, tak vedle Paffetta startoval Felix Rosenqvist. Na otázku, jestli také v roce 2017 chce Gary Paffett převzít v rámci týmu roli mentora, odpovídá s úsměvem: "V uplynulých dvou letech už jsem měl tři nováčky. Uvidíme, jestli ještě nějakého najdeme..."

Vytisknout

Diskuze: DTM: "Musíme zajíždět konstantní výsledky," burcuje Paffett

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Porsche testovalo v Aragonu před sezónou 2017

WEC: Porsche hlásí: „Jsme připraveni“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud