BMW představilo jezdeckou sestavu, kdo z Mnichova odchází?

iM2, 12. prosince 2016, 22:05 Google+

BMW na svém tradičním večírku, který ukončuje danou sezonu, v Mnichově oznámilo jezdecké složení pro DTM 2017. Na které jezdce se můžeme těšit v příštím roce?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW bude mít dva týmy, které do závodů vyšlou šest jezdců

BMW bude mít dva týmy, které do závodů vyšlou šest jezdců | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Nová pravidla, která v DTM platí od příštího roku, ustanovinala, že každá značka nasadí pouze maximálně šest jezdců. Bavorská automobilka se rozhodla v důsledku tohoto rozhodnutí zredukovat počet svých týmů v DTM. Nově budou M4 DTM nasazovat pouze týmy RMG a RBM.

BMW v roce 2016 jezdilo v DTM se stejnou sestavou jako v roce 2015. Ještě před koncem letošní sezony oznámili Martin Tomczyk a António Félix Da Costa, že v DTM končí. Zatímco Němec bude nadále působit v rámci značky s vrtulí ve znaku v seriálu WEC, Portugalec se bude plně soustředit na svoje angažmá ve Formuli E. Po jejich odchodu tedy zbylo 6 jezdců, se kterými BMW bude i nadále pokračovat.

Tým Stefana Reinholda, RMG, se bude starat o vozy trojice Marco Wittmann, Timo Glock a Augusto Farfus. První dva jmenovaní piloti jezdili za tento tým i v roce 2016, Farfus přichází od týmu MTEK.

Tým Barta Mampaeye, RBM, bude servisovat vozy trojici Tom Blomqvist, Maxime Martin a Bruno Spengler. Martin a Spengler v minulosti ještě nikdy za RBM nejezdili.

img-responsive

Od BMW dva jezdci odešli, zbylých šest zůstalo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Dohromady má šestice jezdců BMW na svém kontě 399 startů v DTM, 32 vítězství a 34 podiových umístění. Jedinými dvěma mistry DTM v barvách značky jsou Spengler a Wittmann. Příprava na sezonu 2017 bude pokračovat v únoru.

"Naše jezdecká sestava pro rok 2017 opět obsahuje to nejlepší, co může DTM nabídnout. Je jasné, že bude Marco Wittmann jako šampion všemi naháněn. Ale i všem ostatním pěti pilotům se podařilo v DTM již vyhrát a ukázali svoji třídu. Tato stabilita nám pomůže. Zkušenosti jsou v DTM velmi důležité," říká Jens Marquardt, šéf závodního programu BMW.

Vytisknout

Diskuze: BMW představilo jezdeckou sestavu, kdo z Mnichova odchází?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Letošní mistři světa Neel Jani, Romain Dumas, Marc Lieb (v popředí)

Ohlédnutí za sezónou 2016: LMP1 - Porsche Team

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud