Martin Tomczyk končí po sezoně v DTM

iM2, 11. září 2016, 00:06 Google+

Jezdec týmu BMW Motorsport, Martin Tomczyk, se rozhodl na konci sezony ukončit svoji kariéru v DTM. Jezdec o tom informoval přes sociální média před víkendem na Nürburgringu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Němec, jenž v DTM jezdil v posledních 16 letech, si svůj debut odbyl v roce 2001 v Audi. Pro značku z Ingolstadtu jezdil 11 let, v roce 2011 dosáhl vrcholu své kariéry, když na voze Audi A4 DTM vyhrál titul. Po zisku titulu se rozhodl přejít k BMW, které se vrátilo do DTM.

U bavorské značky však zažíval těžké časy - za pět let nedokázal vyhrát ani jeden závod a na podium se podíval jenom dvakrát. Naposledy jsme Martina Tomczyka viděli na podium v roce 2014, když byl třetí v Zandvoortu. Odchod z DTM nemusí nutně pro současného jezdce týmu Schnitzer znamenat konec kariéry.

img-responsive

Martin Tomczyk na cestě za titulem v roce 2011 | foto: dtm.de

"S BMW jsem zažil skvělé časy a doufám, že budeme i nadále spolupracovat. Cílem je posunout se do závodů GT vozů, v nich jsem našel novou vášeň," prozradil Němec pro 'AutoBild'. O možném nástupci se zatím nespekuluje, s ohledem na možné snížení nasazovaných vozů však možná ani nebude potřeba Martina nahrazovat. 

Vytisknout

Diskuze: Martin Tomczyk končí po sezoně v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Současný Huracan GT3 bude sloužit jako základ pro vývoj závodního speciálu kategorie LMGTE

Uvidíme Lamborghini ve WEC?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud