Co těší a co trápí šéfa BMW, Marquardta, v polovině roku?

iM2, 16. srpna 2016, 22:25 Google+

Jens Marquardt se vyjádřil velmi pochvalně na adresu svého jezdce, Marco Wittmanna. Neustále diskuse o tom, že má letos BMW výhodu, nepovažuje za pravdivé.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Marquardt, Jens

Marquardt, Jens | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Marco Wittmann sice letos vyhrál zatím jenom jeden závod, ale v první půli sezony ukázal, že není nadarmo šampionem DTM. 26 letý jezdec nejenže je zatím na dobré cestě k tomu, aby získal svůj druhý titul, ale také si získal obdiv svého šéfa. Jense Marquardta však mrzí neustále diskuse o současném rozpoložení sil v DTM.

"Marco je neustále připravené získat ze svého balíčku to nejlepší," říká 49 letý šéf BMW v rozhovoru pro 'Auto Bild motorsport'. "A když to prostě nestačí na podium, tak získá maximální počet bodů a nedělá žádné hlouposti. Tohle je to, co dělají opravdu dobří jezdci." Až na úvodní víkend sezony na Hockenheimu si Marco z každého víkendu odvezl minimálně 20 bodů a více.

Znechucený už je ale šéf BMW naopak neustálými debatami o tom, jestli má BMW výhodu, díky úpravě pravidel ve prospěch mnichovského týmu před startem sezony. Jen připomeňme, že BMW M4 DTM mají v letošní sezoně nižší váhu oproti konkurenci o 7,5 kilo a jejich zadní přítlačné křídlo je širší o 50 milimetrů. 

img-responsive

Wittmann svými výkony těší tým BMW | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Tohle vyrovnání bylo důležité, především kvůli fanouškům. I tak ale o tom musíme pořád poslouchat diskuse," říká Marquardt. BMW v současné době přezkoumává svoje aktivity v motorsportu, zaměřuje se především na seriál Formule E a WEC/Le Mans.

V DTM chce BMW zůstat, uvažuje však o snížení počtu vozů. Naopak o návratu do DTM se v Mnichově neuvažuje: "Svoje angažmá jsme zde [F1] ukončili v roce 2009. Od té doby se pravidla moc nezměnila."

Vytisknout

Diskuze: Co těší a co trápí šéfa BMW, Marquardta, v polovině roku?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gade Leena

Kam se poděla Leena Gade?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud