Audi muselo pro neděli nahradit Tambaye Rastem, proč?

iM2, 17. července 2016, 20:37 Google+

René Rast si v neděli odbyl svůj debut v DTM s vozem Audi RS5 DTM. Záložní jezdec Audi, který reprezentuje čtyři kruhy převážně ve vytrvalostních závodech, usedl do vozu, se kterým měl jet Adrien Tambay.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vůz Adriena Tambaye

Vůz Adriena Tambaye | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Francouz byl nucen vynechat nedělní část víkendu v Holandsku poté, co si zranil ruku v nehodě hned po startu prvního závodu. Jeho náhradník, René Rast, je členem týmů Audi již několik let. 29 letý jezdec si vybral ke startu číslo #72.

Tambay se zapletl do nehody na startu sobotního závodu, ve které kolidovali ještě také Maximilian Götz s Mercedesem a Martin Tomczyk na BMW (Tomczyk postrčil zezadu Götze, který narazil do Tambaye). Tomczyk za to následně dostal penalizaci.

Vyšetření sice prokázala, že Adrien nemá v ruce nic zlomeného, ale ruka jej bolela i v neděli ráno. Proto se 25 letý jezdec rozhodl nestartovat. Rast si vůz mohl vyzkoušet jenom ráno v 30 minutovém tréninku, pak už následovala kvalifikace a závod - tam si vyjel po velmi pozdní zastávce v boxech 18. místo.

Vytisknout

Diskuze: Audi muselo pro neděli nahradit Tambaye Rastem, proč?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Různě výkonné vozy v jediném závodě, specifikum vytrvalostních podniků. Na snímku prototyp Oreca 05 Nissan z třídy LMP2 pronásledovaný Fordem GT startujícím ve třídě LMGTE.

Po 24h Le Mans přistoupily některé týmy k personálním změnám

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud