Mortara srazil mechanika, Audi za to dostalo varování

iM2, 5. června 2016, 21:51 Google+

Tým Audi Sport dostal po závodu na Lausitzringu varování od sportovních komisařů za to, že jeho mechanik přebíhal před Edoardo Mortarou, který mířil ke svému stání pro nové pneumatiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mortara, Edoardo

Mortara, Edoardo | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Ve 32. kole ke svým mechanikům zamířili jak Nico Müller tak Edoardo Mortara. Oba jezdci Audi (každý však z jiného týmu - Team Abt a Team Abt Sportsline) mají boxová stání hned za sebou. Švýcar byl na trati před Italem, takže jeho zastávka proběhla bez problémů dříve než ta Mortarova.

Po odjetí Müllera od mechaniků ke svému boxovému stání zatočil i Edoardo Mortara. Jenže přesně v moment, kdy zatočil, mu do cesty vběhl jeden z mechaniků Müllera. Edoardo již nemohl nic dělat a mechanika srazil. Mechanik byl převezen do zdravotnického centra na okruhu. Zajímavostí bylo, že při incidentu přišel o botu!

Komisaři po závodu šetřili celou nehodu a došli k závěru, že Mortara je nevinen. Na druhou stranu, Audi Sport porušilo článek 2.2.2 přílohy H Mezinárodního sportovního kódu. Tento článek vyžaduje, aby mechanici vstupovali do boxové uličky těsně před provedením práce a po svém úkonu ji ihned opustili. 

Komisaři se proto rozhodli tým Audi varovat, na Mortaru to nemá sebemenší vliv.

Vytisknout

Diskuze: Mortara srazil mechanika, Audi za to dostalo varování

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Norbert Haug v dobách svého působení u Mercedesu vedl program jak v DTM, tak i v F1

Haug: Glock je letos kandidátem na titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud