Green navrhuje: Udělejme pneumatiky, co méně vydrží

iM2, 3. ledna 2016, 21:26 Google+

Jamie Green chce do DTM dostat napětí po vzoru F1. Jezdec Audi by si přál pneumatiky, které by měly nižší trvanlivost než současné Hankooky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jamie Green chce pneumatiky, co méně vydrží

Jamie Green chce pneumatiky, co méně vydrží | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

I když některé loňské závody byly velmi zajímavé, podle některých většina závodů byla spíše průměrná. Augusto Farfus tedy navrhuje, aby Hankook pro DTM vyvinul měkčí pneumatiky. Jamie Green jde ještě dál, když požaduje nejen měkčí pneumatiky - chce přidat prvek z Formule 1.

Současné 'černé zlato' totiž podle jezdce Audi vydrží až moc. "Čas, kdy zastavíte, by byl po vzoru F1 určován dle managementu pneumatik. Myslím, že je to ta nejlepší cesta. Je to tak lepší než s pneumatikami, co mají velkou výdrž a okno pro zastávky v boxech je určeno pravidly.

V podstatě máme přikázáno, kdy zajet do boxů," smutní 33 letý jezdec. To by dle Brita přineslo více nevypočitatelných závodů a odkazuje na letošní závod F1 ve Spa-Francorchamps, kde Vettelovi praskla pneumatika jen těsně před cílem a přišel tím o šanci na dobrý výsledek. Němec se totiž rozhodl nejet do boxů dvakrát, jako ostatní.

img-responsive

Jamie Green přišel s poměrně kontroverzním návrhem | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Pro mě je to součást strategie. Dělá to závod zajímavým, když se někdo rozhodne stavět dvakrát a jiný ne." V F1 se začal koncept malé výdrže pneumatik uplatňovat od sezony 2011. Jenže většina odborníků jej kritizuje, protože jezdci místo závodění naplno musí gumy šetřit. Navíc občas dojde až na limitní situace (jako v případě zmíněného Vettela).

Vytisknout

Diskuze: Green navrhuje: Udělejme pneumatiky, co méně vydrží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

António Félix da Costa za volantem BMW M4 DTM

Da Costa: V DTM jsem se stal lepším jezdcem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud