Glock se obává: BMW letos zůstane bez výhry

iM2, 4. června 2015, 16:18 Google+

Pokud se během sezony v DTM něco nezmění ohledně pneumatik, tak se bývalý jezdec Formule 1, Timo Glock, obává, že by BMW letos mohlo zůstat bez vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Timo Glock

Timo Glock | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

BMW se v sezoně 2015 prostě zatím nemůže chytit. Také během druhého závodního víkendu DTM na německém Lausitzringu německá značka nepředvedla dobrý výkon a na čelní pozice si mohla nechat zajít chuť. Jezdec BMW, Timo Glock, tak z toho byl poměrně pesimistický, což řekl i v rozhovoru pro německou ARD: "Dalece se vykláním z okna a říkám: Mohlo by pro nás být těžké v roce 2015 získat vůbec nějaké vítězství."


Především konkurence od Audi se zdá být letos silná, vždyť ze čtyř doposud odjetých závodů vyhrála všechny čtyři. Nějaká zásadní změna je tak dle mnohých těžko představitelná. Za Audi zaostává i Mercedes, ten ale ve srovnání s BMW může pomýšlet alespoň na podia. Co tedy dělá Audi lépe? Sportovní šéf BMW, Jens Marquardt, k tomu řekl: "Jeden výrobce to s pneumatikami zvládá dobře, dva zbývající nedokáží na této úrovni jezdit."

"Nemusíme si to líčit v růžových barvách. Nedaří se nám přinutit gumy k tomu, aby pracovaly. Bude těžké dohonit konkurenci, když se vám to nepodaří dát dohromady. Pokroky, které jsme udělali v zimě, momentálně nevidíme. Na trati s tím válčíme," řekl Marquardt rovněž pro ARD. 
 
To dokazují také bodové zisky: Audi má už 265 bodů, Mercedes 91 a BMW jen 48.
Vytisknout

Diskuze: Glock se obává: BMW letos zůstane bez výhry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

DTM

Co dělá Green jinak? Šéf Greena: Je v laufu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud