Bude dle Vietorise letos Mercedes silný?

iM2, 26. dubna 2015, 21:54 Google+

Christian Vietoris je po testovacích jízdách přesvědčen o tom, že Mercedes letos může hrát v DTM důležitou roli, protože auto je ve srovnání s tím loňským o hodně lepší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett - Glock

Paffett - Glock | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes doufá, že se jim letos podaří lepší start do sezony, než jaký zažili vloni. Rok 2014 totiž byl pro stuttgartské rokem k zapomnění, ačkoliv nakonec sezonu zakončili se třemi vítězstvími na svém kontě. Na některých tratích byly ale speciály s hvězdami na přední kapotě ve srovnání s konkurencí bez šance. Mercedes dokonce dostal výjimku, aby mohl auto vyvíjet i během sezony a přiblížit se tak Audi a BMW. V Zandvoortu jsme se tak dočkali vylepšeného C-Coupé. 

V jediném vylepšeném modelu tehdy seděl Christian Vietoris, který je teď před novou sezonou plný optimismu a věří, že Mercedes špatnou fázi už překonal. Testovací jízdy na Oscherslebenu to prý minimálně naznačovaly: "Bylo to poměrně slibné. Byli jsme asi o půl vteřiny rychlejší než je hodnota loňského pole position a v dlouhých výjezdech jsme vypadali rovněž dobře," říká Vietoris.

Němec především vyzdvihuje to, že auto reaguje na změny přesně dle jeho představ, "což vloni nebývalo vždy zvykem. Ale teď je auto rychlejší, když něco změníme. To je pozitivní," pokračuje Vietoris, který vloni sezonu začal nelichotivým 15. místem. Jak to dopadne letos, to si netroufá odhadnout, na to mu testovací jízdy odpověď neposkytly. Ale dle prvních odhadů by letos mohlo být hodně silné Audi: "Na Oscherslebenu ale nebyli tak super rychlí. Myslím, že si musíme jednoduše počkat a uvidíme, kde na Hockenheimu budeme, ale momentálně to nevypadá tak špatně."
Vytisknout

Diskuze: Bude dle Vietorise letos Mercedes silný?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris - di Resta - Wickens

DTM konečně představilo formát víkendu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud