BMW oznámilo rozdělení jezdců do týmů

iM2, 8. února 2015, 20:37 Google+

Tři šampioni, ale také mladíci a spousta zkušeností, to je kombinace jezdecké sestavy BMW pro sezonu 2015. BMW teď oznámilo, kteří jezdci pojedou za které týmy, jak informuje německý motorsport-total.com.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock, Timo

Glock, Timo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Necelé tři měsíce před prvním závodem na Hockenheimringu je personálně naplánováno, jak to bude u BMW letos vypadat. Po oznámení angažmá Toma Blomqvista teď mnichovská značka rozdělila jezdce mezi jednotlivé týmy. Po vzoru 'nikdy neměň vítězný tým' pojedou i letos loňští šampioni v nezměněné podobě.

Za tým RMG tedy pojedou i nadále Marco Wittmann a Maxime Martine. U jiných týmů však už ke změnám dochází. Martin Tomczyk, šampion DTM z roku 2011 (tehdy však v týmu Audi Phoenix), zůstává u týmu Schnitzer. Jeho novým kolegou ale bude Antonio Felix da Costa, loňský nováček v DTM.

Letošní nováček, Tom Blomqvist, pojede v týmu RBM. Jeho kolegou bude zkušený Brazilec, Augusto Farfus, který dokázal v roce 2013 vyhrát v DTM tři závody. Mistr DTM z roku 2012, Bruno Spengler, odchází po třech letech od týmu Schnitzer a připojuje se u týmu MTEK k Timu Glockovi.

Jak to komentoval šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt"Už se těšíme s naší silnou sestavou a silnými týmy na novou sezonu. Jde o skvostnou kombinaci. Celkově mají naši jezdci na svých kontech 334 závodů a 31 vítězství v závodech v DTM. Máme dobrou směs mladíků a zkušených jezdců. 

Po každé sezoně analyzujeme, kde bychom mohli díky malým impulsům dostat z naší sestavy ještě víc. Naše filozofie, kdy stavíme úspěch v DTM na spolupráci se čtyřmi týmy, pokračuje. Z minulosti s tím máme dobré zkušenosti. Celkově jsme přesvědčeni, že jsme na sezonu 2015, která představuje se dvěma závody v jednom víkendu novou výzvu, dobře připraveni."
Vytisknout

Diskuze: BMW oznámilo rozdělení jezdců do týmů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

Tom Blomqvist novým jezdcem BMW

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud