Juncadella přišel po závodu o body

iM2, 28. září 2014, 21:08 Google+

Jezdec Mercedesu, Daniel Juncadella, dnes na Zandvoortu předvedl dobrou stíhací jízdu, když startoval do závodu z předposlední řady a cílem projel jako 8. Po závodu ale z bodů vypadl, protože jej komisaři uznali vinným za nehodu Augusta Farfuse.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Španěl neměl moc povedený vstup do víkendu, když se včera kvalifikoval až jako 22. po spoustě problémů. Ani závod nezačal úplně dobře, po něm se totiž propadl za výrazně pomalejšího Vitalyho Petrova, ale nebyl jej schopný předjet.

Následně se začal probíjet polem až v 18. kole poslal do svodidel Augusta Farfuse. Brazilec na BMW musel ze závodu odstoupit a nehoda vyústila ve druhý výjezd safety caru. Za tento incident dostal Daniel Juncadella pozávodní penalizaci 30 vteřin, která jej sráží mimo body.

Z důvodů dalších safety carů dojelo pole do cíle dost zhuštěné, a tak se propadl až na 17. místo. Daniel tím ztratil 4 body. 

Komisaři zároveň udělili varování velké skupině jezdců - konkrétně jde o Daniela Juncadellu, Roberta Wickense, Augusta Farfuse, Bruno Spenglera, Mike Rockenfellera, Edoardo Mortaru a Tima Scheidera, kteří použili DRS v době po zajetí safety caru, když nebylo ještě dovoleno jej používat. 

DRS se totiž nesmí používat tři kola po zajetí zpomalovacího vozu. Jezdci unikli penalizacím proto, že software, který by měl zabránit tomu, aby mohli systém použít, nefungoval správně.
Vytisknout

Diskuze: Juncadella přišel po závodu o body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mortara, Edoardo

Edoardo Mortara diskvalifikován z kvalifikace

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud