Změny v pravidlech platné od Norisringu

iM2, 15. června 2014, 00:27 Google+

Komise DTM měla jednání po úvodních třech závodech nové sezony. Na tomto zasedání došlo ke změně pravidel, které platí již od čtvrtého závodu sezony na Norisringu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Po třech úvodních závodech sezony přicházejí změny. Rozhodla o tom komise DTM. Kromě snižování nákladů a 'zmražení vývoje aut' se jednalo také o netechnických pravidlech. Jezdci budou mít více prostoru pro trénink již od dalšího závodu na Norisringu.

Namísto současného jednoho 90 minutového tréninku uvidíme od dalšího závodu dále již dva tréninky, které budou mít oba po 60 minutách. Představitelé tak reagují na kritiku pilotů, že mají jen velmi omezené příležitosti k tréninku.


V dalším kroku se jednalo o pravidlech za deště, tedy mokrého závodu. Ta budou změkčena: "Pokud bude z důvodu povětrnostních podmínek možno použít mokré pneumatiky do deště, pak odpadá v budoucnu povinné zastávkové okno," píše se v oficiálním sdělení. Díky tomu dostanou stratégové týmů více prostoru při svých strategiích.

Bývalý šéf Mercedesu a nynější expert ARD, Norbert Haug, se po mokrém závodu na Oscherslebenu vyjadřoval právě pro změnu v tomto smyslu: "Podle mě by se v mokrých závodech mohla opustit časová omezení závodu a také pravidla ohledně pneumatik. Jde hlavně o to, aby zastávky v boxech mohl provést kdokoliv kdykoliv uzná za vhodné, stejně tak pneumatiky," řekl tehdy.
Vytisknout

Diskuze: Změny v pravidlech platné od Norisringu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Mercedes dostal od vedení DTM pomoc

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud