Wittmann nadšen ze svého premiérového triumfu

iM2, 4. května 2014, 20:47 Google+

Marco Wittmann na tiskové konferenci po svém premiérovém vítězství v závodu DTM prohlásil, že je přešťastný. Jezdec týmu RMG se kvalifikoval jako druhý, avšak již v druhém okruhu dnešního závodu dokázal předjet Adriena Tambaye na Audi RS5 DTM a dojel si pro svoje první vítězství s náskokem 13s.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wittmann, Marco

Wittmann, Marco | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

"Ze svého premiérového vítězství v DTM jsem přešťastný. Je to první vítězství pro M4 DTM i pro tým RMG. Můj start nebyl optimální, avšak alespoň jsem po prvním kole zůstal na své startovní pozici. Ve třetím [ve skutečnosti druhém] kole jsem předjel lídra a vybudoval si takový náskok, že jsem i po zastávce v boxech zůstal na čele. Poté se mi dařilo udržovat vedení a dojet si pro vítězství," říká Marco Wittmann.

Kromě prvního vítězství v kariéře pro Wittmanna v DTM se jedná také již o 60. úspěch BMW v DTM, první pro tým RMG v DTM a také první pro vůz M4 DTM: "Jsem hrdý na to, že moje vítězství je také 60. pro BMW v historii DTM. Už testy mi vyšly velmi dobře!"

Výkon svého svěřence ocenil i šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt. Podle něj byl jeho výkon "třídou sám pro sebe. Šlo o snový debut M4 DTM. Vrátit se na Hockenheimring s úplně novým autem půl roku po posledním vítězství BMW M3 DTM je úžasný výkon. Zároveń jde o skvělé první vítězství týmu RMG a Marco Wittmanna, který odjel absolutně neuvěřitelný závod. Závod naprosto ovládl a kontroloval ho, byla radost jej sledovat."


Vloni debutoval Wittmann v týmu MTEK

Stefan Reinhold, šéf týmu RMG, také pěje na svého pilota jenom slova chvály: "Marco dnes odvedl naprosto fantastickou práci, skvělý výkon. Vítězství si zaslouží. Jsme mu vděční, že našemu týmu přinesl první vítězství. Tým pracoval ve dne v noci a tak si zaslouží tento úspěch. Po složité sezoně 2013 jsme se semknuli a toto je ocenění. Zvládli jsme využít vše, co jsme se během testů naučili. Závod probíhal jako podle hodinek."
Vytisknout

Diskuze: Wittmann nadšen ze svého premiérového triumfu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Martin, Maxime

Nebezpečné vypuštění = 3 000 Euro pro RMG BMW

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud