Zoufalý Tomczyk: Už konečně musím bodovat

iM2, 5. července 2013, 14:40 Google+

Jezdec týmu RMG, Martin Tomczyk, prozradil Autosportu, že už zoufale potřebuje zabodovat a opět začít vyhrávat závody.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tomczyk, který s Audi v roce 2011 vyhrál v DTM titul, pro rok 2012 přestoupil k BMW a v polovině loňské sezony byl pouhé 4 body za pozdějším mistrem, Brunem Spenglerem. Od loňského srpnového závodu na Nürburgringu však nezískal ani bod.

"Určitě je to zoufalé. V roce 2005 jsem na tom byl také hodně špatně, ale moje cíle jsou teď jiné, snažím se vyhrávat závody a šampionáty. Poté, co loňský rok skončil, tak jsem si přes zimu věřil, že už je to za mnou a že se startuje od nuly a bude to OK. Ale teď to pokračuje pořád dál," říká Martin Tomczyk.

Rok 2013 pro 31 letého Němce nezačal o mnoho lépe, když byl často zapleten do různých závodních incidentů. Na květnovém závodu v Brands Hatch byl navíc penalizován po zisku pole position kvůli podváze jeho vozu. Během závodu se probíjel polem, ale nakonec kolidoval s Robertem Merhim, kvůli čemuž byl hodně naštvaný (více zde a reakce Merhiho zde). Jeho trápení pokračovalo i na německém Lausitzringu, kde se kvůli poškozenému spliteru kvalifikoval až na 22. místě a v závodě kolidoval se svým kolegou z týmu RGM, Andym Priaulxem. Nakonec dojel 19.

Martin, který je v DTM již 12 sezon, však věří, že se vše v dobré obrátí: "To je ta stinná stránka motorsportu. Nikdy nevíte, kdy se věci zastaví a dovolí vám znova si užívat závodění. Tak to momentálně je a nevypadá to, že by zde bylo něco, co bych s tím mohl udělat. Musím s tím prostě žít a snažit se udělat vše nejlépe, jak jen budu moci."

 

Vytisknout

Diskuze: Zoufalý Tomczyk: Už konečně musím bodovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris, Christian

Vietoris: Mercedes bude silný i nadále

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud