Audi mělo na Hockenheimu pech

iM2, 14. května 2013, 16:10 Google+

Od Tima Scheidera až po Adriena Tambaye by po závodu na Hockenheimu mohl každý jedec Audi vypočítat svoji smůlu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mortara, Edoardo

Mortara, Edoardo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Po sobotním kvalifikačním prvenství přišel v neděli na Hockenheimringu pro Audi pád. Na podium se dostali pouze zástupci konkurenčních značek BMW a Mercedes, navíc bodovaly pouhé dva vozy RS5. Nejlepším jezdcem Audi byl Timo Scheider na 6. místě, Mike Rockenfeller byl 8.

"[S výsledkem] nemůžeme být spokojeni. Timo z pole position odstartoval dobře, ale vyjetím safety-caru jsme byli překvapeni. Je zřejmé, že jsme se nerozhodli správně," říká šéf Audi na trati, Dieter Gass. Do boxů byl Timo povolán až po jednom kole za safety-carem. Šéf týmu Abt, Hans-Jürgen Abt k tomu říká: "V televizi jsme viděli hořící auto. Proto jsme ho [Scheidera] zavolali tak pozdě a on už minul vjezd do boxů."

I nadále se však Audi lepila smůla na paty: "Hned zkraje závodu nás potkaly nečekané události - kryt motoru u Ekströma, hořící auto Tambaye nebo defekt pneumatiky u Moliny. To už je sám o sobě dlouhý výčet smůly.," pokračuje Gass. Dále následovala penalizace průjezdu boxovou uličkou pro Filipeho Albuquerquea: "Během mé první zastávky nefungovalo na mém volantu tlačítko pro omezení rychlosti v boxech. Proto jsem byl moc rychlý," říká Portugalec.


Albuquerque dostal hned dvě penalizace...

"Následně jsem obdržel penalizaci průjezdu boxovou uličkou. Potom už to šlo dobře. Jenže v závěru přišla další penalizace za nic. Byl jsem si jistý, že jsem v první zatáčce nepřejel všemi koly bílou čáru." Další "na řadě" byl Edoardo Mortara, který musel vzdát pro poškození auta, které mu způsobil kolega Ekström, který ho sestřelil z tratě.

"Na začátku to nebylo se standardními pneumatikami jednoduché. Když jsem ztratil kapotu motoru, stalo se auto je hůře ovladatelným. Když jsem přidal plyn, tak jsem neměl potřebný přítlak," popisuje Švéd. Také u Mika Rockenfellera závod neproběhl zcela bez problémů. Během zastávky v boxech ztratil kvůli nepřesnosti mechaniků 2 vteřiny: "Pak, když jsem bojoval s Bruno Spenglerem, mě zdržovali týmoví kolegové. Bez těchto dvou problémů bych mohl být 5., takto jsem 8."

Vytisknout

Diskuze: Audi mělo na Hockenheimu pech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris, Christian

Vietoris: Tohle byl téměř perfektní víkend

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud